Cultura

La Setmana de la Ciència s'acosta als més petits

Per Anna Fargas

Un moment dels tallers sobre la ciència dirigits als més petits

L'activitat de la setmana de la ciència dedicada als més petits es va dur a terme aquest dissabte al matí al Centre Cultural. L'activitat, en la que hi van participar uns catorze nens, es va dividir en dues parts. En la primera es va realitzar un mini circuit experimental sostenible on els nens hi van participar de manera activa. El circuit va constar de diferents taules on els nens havien de dur a terme una serie d'activitats, com netejar la ciutat de residus i escombraries, aprendre quines són les energies renovables i d'on provenen mitjançant un joc interactiu, desxifrar un missatge ocult relacionat amb el medi ambient utilitzant un codi secret on apareixien frases com "tingues cura del planeta" o "volem un planeta sa" i pintar o dibuixar el planeta terra.

En la segona part de la sessió es va dur a terme l'espectacle infantil anomenat "Desenvolupament Sostenible", en ell uns científics excèntrics es van retrobar l'any 2030 i van descobrir que s'havien acabat les reserves d'aigua i que no quedaven ni arbres, ni petroli, ni carbó, ni res per cultivar o pescar. Els científics tornen a l'any 2008 per avisar del perill si no es té cura del planeta. Durant l'espectacle els científics van realitzar una sèrie d'experiments on els nens hi van participar de forma activa. Les dues activitats van anar a càrrec de Ciència Divertida - Fun Science

La conferència "Ecologia i Cultura" es va anular

Divendres al vespre s'havia de dur a terme la conferència "Ecologia i Cultura" a càrrec de Joan Manuel Cabezas –doctor en Antropologia Social i llicenciat en Geografia i Història–. La xerrada es va haver d'anular per falta de públic.

El proper acte es realitzarà demà a les 20h al Centre Cultural i consistirà en la presentació del llibre 100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt de Daniel Closa.

Comenta aquest article