Societat

La Creu Roja de Catalunya clou la temporada de platges a CambrilsUn dels moments de la prova de socorrisme acuàtic
La platja del Regueral va ser l’escenari, el passat 6 d’octubre, de la setena edició del Concurs de Socorrisme Aquàtic i la cloenda de la temporada de platges 2002 de la Creu Roja de Catalunya. En aquest esdeveniment hi van participar 159 socorristes pertanyents a 19 equips provinents de les diferents poblacions on la Creu Roja fa la vigilància de les platges. Entre participants i acompanyants es van congregar prop de 400 persones. Aquesta participació ha estat considerada com a excel·lent per part dels responsables locals ja que en l’edició de l’any anterior hi van participar 14 equips. Segons el regidor de Turisme, Xavier Martí, les inscripcions es van haver de tancar abans d’hora, “pensàvem que vindria la meitat de gent de la que s’ha inscrit. Aquesta haurà estat la vegada en què hi ha hagut més participació en una jornada de cloenda de platges”, va manifestar.


Cinc proves

Els equips estaven formats per sis persones i un observador. Un dels requisits era que la configuració dels components de l’equip fos mixta. El concurs d’enguany s’havia distribuït en cinc proves de diversa índole. La prova institucional, per una banda, va servir per valorar els coneixements que els participants tenen de la pròpia institució. També es va fer la prova denominada “prova social” en la qual es valorava tant la tècnica com l’empatia dels membres de l’equip amb els usuaris de serveis com el de la cadira amfíbia. Amb la prova de fons i agilitat es va puntuar la velocitat i els reflexos dels participants, i amb la prova de bones pràctiques medioambientals es valorava el comportament de l’equip al llarg de les diferents proves. La prova més espectacular va ser la de socorrisme aquàtic. En aquesta prova els socorristes havien de sortir corrents de la platja i nedar cap a la plataforma, on recollien un ninot de simulació, el portaven cap a la platja i un cop a la sorra feien la pràctica dels primers auxilis a una persona suposadament rescatada del mar. Val a dir que l’equip cambrilenc va quedar tercer en la classificació general. El primer premi va ser per a Barcelona i el segon per a Blanes.

§ Més de 36.000 assistències aquest estiu§ Aquest estiu més de 36.000 persones han necessitat assistència per part dels socorristes de la Creu Roja a les diferents platges de Catalunya i s’han hagut de salvar de l’aigua 638 persones, segons dades facilitades per la mateixa institució. També s’han fet 19.885 intervencions per tal d’evitar situacions de risc innecesari en les anomenades accions preventives. En la temporada de platges 2002 la Creu Roja ha disposat a tot Catalunya de 741 socorristes pertanyents a 35 assemblees. El regidor de Turisme va voler destacar que enguany s’ha viscut un estiu tranquil a les platges cambrilenques i no s’ha hagut de lamentar cap ofegat ni cap ferit greu, “fa anys que hem apostat per la seguretat a les platges i actualment tenim les platges amb més cobertura de vigilància de l’Estat espanyol”. El regidor va destacar que cada 350 metres hi ha un lloc de primers auxilis a més de les tres bases i el servei de l’embarcació.

Comenta aquest article