Cultura

La 13a Setmana de la Ciència es centrarà en la sostenibilitat

Per Anna FargasJoan Recasens i Joan Pellicer durant la presentació de la Setmana de la Ciència
La 13a Setmana de la Ciència es durà a terme entre els dies 14 i 21 de novembre. Joan Recasens –regidor de Cultura– i Joan Pellicer –coordinador del Centre Cultural i de la Setmana de la Ciència– van presentar les activitats ahir al matí. Aquest serà el quart any que la Setmana de la Ciència de Cambrils s'adhereix a la Setmana de la Ciència de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Joan Recasens va explicar que, aprofitant que aquest és l'Any Internacional del Planeta Terra, l'eix temàtic de les activitats girarà entorn la sostenibilitat. Pel que fa a les activitats, Recasens va comentar que "el programa no és extens però es pretén fer un tast per a tots els gustos, divulgar la ciència de manera que arribi a tothom".

Una conferència, la presentació d'un llibre, activitats dirigides als infants i un cine fòrum

Aquest any s'han programat quatre actes que es centraran en la sostenibilitat, l'any passat l'eix temàtic va ser el canvi climàtic. Les activitats s'iniciaran divendres a les 19h amb la conferència "Ecologia i Cultura" on Joan Manuel Cabezas –doctor en Antropologia Social i llicenciat en Geografia i Història– incidirà en la importància de construir una consciència col·lectiva realment integrada amb la natura i de generar una cultura ecològica.

Durant el matí de dissabte es faran dues activitats dirigides als més petits. De les 11h fins les 12h es durà a terme un mini circuit experimental sostenible a través d'unes taules experimentals amb les que els nens interactuaran. I de les 12h i fins les 13h es realitzarà l'espectacle formatiu "Desenvolupament Sostenible", on dos científics extravagants es retroben l'any 2030 i comproven que l'estat del planeta ha empitjorat molt. Dimarts vinent es realitzarà la presentació del llibre 100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt de Daniel Closa –doctor en Biologia i investigador del CSIC–.

Els actes finalitzaran amb el cinefòrum del dia 20 de novembre, es projectarà el documental The 11th hour produït i narrat per Leonardo DiCaprio on es fomenta un canvi d'actuació de les persones per evitar la destrucció del planeta. El documental recull les veus de científics i pensadors que presenten els fets i parlen dels temes més urgents als que s'enfronta el planeta.

Comenta aquest article