Informació general

L’enjardinament de la zona del camp de futbol encara no s’ha pagat

Per Lluís Rovira i Barenys



Aquesta és la zona enjardinada causant de la polèmica
El polèmic enjardinament de la zona contigua a l’Estadi Municipal de Futbol ha tornat a centrar una nova denúncia dels grups polítics a l’oposició. El cas és que aquest enjardinament ja fa un any que està fet i enllestit i la factura encara no s’ha pagat. Quin és el motiu? Segons van informar els regidors de l’oposició, cap tècnic de l’Ajuntament vol certificar el valor de la factura presentada per l’empresa de jardineria ja que el consideren excessiu. L’empresa, Q Verds jardiners SL, de Reus, reclama 3,9 milions de pessetes i ha amenaçat portar l’Ajuntament als tribunals, segons va manifestar el regidor del PSC Robert Benaiges. Per desencallar el tema, l’Ajuntament va demanar un dictamen pericial a una empresa especialitzada amb seu a Reus. Aquest dictamen ha valorat la feina feta en 3,3 milions de pessetes. L’oposició, per la seva banda, ha demanat tres dictàmens alternatius a tres empreses de jardineria local i el valor més alt que ha donat una d’aquestes empreses és d’1,5 milions de pessetes per fer l’enjardinament. Veient aquesta desigual valoració l’oposició va demanar a l’Ajuntament que encarregués un nou dictamen pericial, a la qual cosa l’Ajuntament s’ha negat amb l’argument de no fer una nova despesa. És per aquest motiu que l’oposició ha denunciat un cop més aquest afer de l’enjardinament, que consideren ple d’irregularitats.


Segons un informe, l’ordre de contractació va ser donada pel propi regidor d’Esports Lluís Colom

El regidor d’IC-V Salvador Matas va recordar que el pressupost inicial previst per a aquestes obres era de 4,9 milions de pessetes, però, finalment, l’empresa va presentar la factura per 3,9 milions de pessetes, “a la corresponent comissió ja ens vam queixar ja que no vèiem la urgència d’aquest enjardinament i tampoc enteníem la quantitat tan elevada que costava enjardinar una superfície de 20 o 30 metres quadrats. També ens vam queixar de com s’havia fet l’adjudicació del contracte”. Els regidors de l’oposició van recordar que l’adjudicació es va fer a aquesta empresa de jardineria per ordre expressa del regidor de Cultura, Lluís Colom, tal i com va quedar patent en l’informe fet per la unitat de compres de l’Ajuntament, “el senyor regidor de Cultura va mentir al plenari. A una pregunta meva ell va dir que la contractació havia estat cosa de la unitat de compres, però l’informe que vam demanar posteriorment diu que va ser ell qui va donar l’ordre de contractació. Les relacions entre aquesta empresa de jardineria i el senyor regidor, que ens les expliqui el senyor regidor. Nosaltres ja sabem quines són”, va manifestar Robert Benaiges. El punt i final a aquesta història el pot posar un decret d’alcaldia, segons va comentar el regidor d’ERC, Jordi Savall, “llavors el que passarà és que els partits que estem a l’oposició portarem aquest cas a la Sindicatura de Comptes. Aquest equip de govern torna a ensopegar amb la mateixa pedra”, va manifestar.


La Sindicatura de Comptes investiga els casos denunciats per l’oposició

La Sindicatura de Comptes ha decidit investigar les denúncies dels sis casos presentats per l’oposició a aquest organisme i és per això que el passat 22 d’octubre va fer una visita presencial a l’Ajuntament per demanar la documentació necessària. Entre els casos denunciats hi ha la contractació del concert de Manolo Escobar, la contractació de l’avantprojecte de la pista d’atletisme, la poda d’arbres i la facturació de telèfons mòbils corresponents a l’any 2001. Un altre dels temes que investiga la Sindicatura és el del menjador del col·legi Marinada. Sobre aquesta qüestió l’oposició ha aportat més dades, “tenim documents on es demostra que l’Ajuntament va perdre 8 milions de pessetes en els sis mesos en què va assumir la gestió”, va manifestar Robert Benaiges. A part de revisar tots aquests temes la Sindicatura també revisarà el funcionament general de l’Ajuntament. L’oposició també va avisar que quan tingui tota la documentació preparada del pagament fet a Saba per decisió de l’alcalde també la faran arribar a la Sindicatura de Comptes Els representants dels partits a l’oposició estan convençuts que el dictamen que emeti la Sindicatura tindrà repercussions. També van fer referència a l’altre organisme a què havien enviat les denúncies, el Tribunal de Cuentas, “aquest organisme també va admetre les nostres denúncies, però reclamava la nostra presència a Madrid de manera reiterada i això nosaltres no ho podem suportar. No tenim possibilitat de fer-ho i el tema ha quedat pendent”.

Comenta aquest article