Informació general

El CEIP Cambrils s’incorpora, aquest curs, a l’oferta escolar cambrilenca

Per Lluís Rovira i Barenys

El regidor d’Ensenyament al costat de l’equip directiu del centre, la representant de l’AMPA, i pares i alumnes en un moment de la jornada de portes obertes
El nou centre escolar de primària ja està en funcionament. Aquest mes de setembre 244 alumnes han estrenat el nou equipament, situat a la zona del Molí de la Torre. El CEIP Cambrils, nom provisional del centre, comença amb les dues línies de preescolar completes i també amb dues línies de primer de primària i una línia dels cursos de segon, tercer i quart. S’ha previst que en els propers mesos s’iniciïn les obres d’ampliació per tal de construir set aules més i disposar de les dues línies en tots els cursos de primària. D’aquesta manera s’arribarà a una capacitat total de 450 alumnes. Ara bé, tot i la posada en funcionament d’aquest centre els problemes de saturació escolar a Cambrils no s’han solucionat i gairebé totes les aules escolars dels diferents centres escolars superen la ràtio recomanada per Ensenyament de 25 alumnes per aula. També cal assenyalar que el nou centre no ha pogut atendre totes les sol·licituds de matriculació que ha tingut.

15 professors

El CEIP Cambrils s’ha construït en un solar d’uns 8.000 metres quadrats que limita amb la zona verda del barranc del Regueral i els carrers d’Alexandre Galí i de Joan Bardina. El centre disposa d’un total de 18 aules i de tots els equipaments necessaris, com el menjador escolar, l’aula d’informàtica, l’aula de gimnàstica, la biblioteca i diferents pistes esportives. Les aules disposen d’unes pissarres integrades a la paret. Un aspecte a destacar és la lluminositat a totes les aules i instal·lacions del centre. El pati quedarà ampliat cap al barranc del Regueral i estarà limitat per uns arbres que es plantaran aviat. El passat 10 de setembre es va fer una jornada de portes obertes per tal que tant els pares i mares com els alumnes poguessin veure de prop les noves instal·lacions. El centre compta amb una plantilla, per a aquest curs, de 15 professors. Aquesta xifra es veurà sensiblement augmentada quan es posi en funcionament la segona línia, a partir del curs vinent. L’equip directiu del nou centre ha quedat format per Montse Planas, que n’és la directora, Rosa Alòs, cap d’estudis, i Joan Roig, que n’és el secretari.

§ Quart CEIP§

La posada en marxa d’aquest nou centre escolar arriba in extremis. La saturació dels centres escolars cambrilencs és una realitat des de fa força temps i ho evidencia el fet que el CEIP Marinada disposi d’una tercera línia completa de més. El mateix regidor d’Ensenyament, Ramón García, ho deixava clar el mateix dia de portes obertes al nou centre “si no s’hagués posat en funcionament aquest col·legi s’hagués hagut de solucionar la manca de places escolars amb barracons. Ara bé, caldria que de cara a l’any vinent o d’aquí a dos anys es posés en marxa el quart CEIP. D’aquesta qüestió ja se n’ha parlat amb Ensenyament i s’ha contemplat la possibilitat de fer-lo amb arquitectura industrial, ja que n’és molt més ràpida l’execució”. L’Ajuntament ja té un terreny a Vilafortuny, al costat del vial del Cavet, destinat a aquest nou centre.

§ El nom del centre encara està per decidir§

El nou centre escolar ha vingut batejat des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat amb el nom de CEIP Cambrils. Ara bé, aquest nom és provisional i serà competència del Consell Escolar posar el nom definitiu. Segons Ramón García, “he sondejat una mica el tema i la idea és canviar el nom, ja que a l’existir l’IES Cambrils es podria crear alguna confusió. Podria ser que es posés un nom de tipus geogràfic com ara Molí de la Torre o Regueral. El nom que es decideixi al Consell Escolar es proposarà a l’Ajuntament i, després, a la Generalitat”. De moment, la tanca d’obra d’aquest nou centre porta el nom de CEIP Cambrils, però, segons el regidor, “no passa res ja que aquest mur on hi ha el nom s’ha de tirar a terra quan s’ampliï el pati”.

§ Transport escolar amb monitoratge§

L’Ajuntament vol posar en marxa un transport escolar amb monitoratge. Segons va explicar el regidor d’Ensenyament, es tractaria de crear unes línies de transport escolar que disposessin de monitors i que funcionessin en els horaris d’entrada i de sortida dels col·legis. Ara per ara, però, hi ha un problema i és que la concessió del transport municipal a Cambrils la té la companyia Hispània. Aquesta concessió va ser impugnada, en el seu dia, per l’empresa Plana que finalment ha guanyat el litigi. En aquests moments s’està en una situació d’impàs per veure com es resol entre les dues empreses de transport, “la idea és negociar amb l’empresa que tingui la concessió de les línies interurbanes per ampliar-les i crear aquesta línia de transport escolar amb monitoratge. Jo crec que aquest servei ja és necessari a Cambrils pel creixement que ha fet com a ciutat i el fet de l’expansió horitzontal que ha sofert”, va manifestar el regidor d’Ensenyament.

Comenta aquest article