Societat

El taller "Ni prínceps blaus ni princeses promeses" treballa en la prevenció de la violència de gènere

Per Berta Ruiz

Dins del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i el programa "Aprendre amb tu" de l'Escola de Pares i Mares va tenir lloc ahir a la tarda un taller-col·loqui impartit per l'entitat Candela de Barcelona, a través de l'Institut Català de les Dones.

El taller sota el títol de "Ni prínceps blaus ni princeses promeses" va anar dirigit a les famílies, per a la promoció de l'educació sexista i la prevenció de les relacions abusives. Una de les membres d'aquesta entitat, sense ànim de lucre que treballa en l'àmbit de la prevenció sobre violència de gènere, –Marta Muñoz– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital algunes qüestions sobre el taller. Segons va comentar Marta Muñoz, "com a entitat el que fem és un treball previ sobre violència de gènere a partir de la perspectiva de l'amor romàntic. És des d'allà des d'on comencem a qüestionar quines són les relacions de poder i els estereotips i les formes d'estima que tenen les dones i els homes. Partim que de darrere d'una relació de violència hi ha una relació prèvia d'amor, i hi ha uns mites i unes falses creences adquirides".

Per tot plegat, aquest tipus de tallers participatius tenen l'objectiu de prevenir, sensibilitzar i reeducar en nous valors antisexistes. L'adolescència és un moment idoni pel treballar preventiu en aquest àmbit, i d'altra banda, l'entorn familiar constitueix un important agent socialitzador per identificar relacions abusives i educar a les noves generacions en la igualtat.

Comenta aquest article