Societat

"100 propostes per a l'èxit personal" forma part de les activitats relacionades amb el creixement personal que ofereix el Centre Cultural

Per Anna Fargas

A l'esquerra, Josep Marc Laporta i a la dreta, Joan Manuel Bailo, ahir al Centre Cultural

El llibre 100 propostes per a l'èxit personal es va presentar ahir al vespre al Centre Cultural. El llibre forma part del conjunt d'activitats que ofereix el Centre Cultural sota el nom de "Volem ser el teu centre". Amb aquesta acció es pretén oferir activitats relacionades amb el creixement personal i al mateix temps rebre propostes per tal de dur a terme més actes.

A la presentació hi van assistir l'autor del llibre, Josep Marc Laporta –sociòleg, expert en mediació de conflictes i coach– i Joan Manuel Bailo –escriptor i crític literari– que va ser l'encarregat de realitzar la presentació de l'obra i l'autor.

Ser col·laborador abans que competidor o superar-se a un mateix són algunes de les 100 propostes del llibre

Les 100 propostes que apareixen en el llibre estan extretes de totes les cultures del planeta, tal i com va comentar el seu autor, i estan agrupades en diferents apartats com són la vida personal, la vida personal en referència a la societat, la vida familiar, la vida professional, la societat i  l'entorn.

Josep Marc Laporta va voler destacar que "no es tracta d'un llibre d'autoajuda, sinó que són propostes que ajuden a que cadascú faci un canvi de paradigma, els canvis personals són reflexions que tu et fas, la felicitat està dintre i per trobar-la no t'ho han de dir sinó que has de fer un canvi de paradigma per trobar la felicitat interna". L'autor va afegir que el llibre té la intenció de provocar i a arrel d'això canviar, "són propostes i a vegades són coses tant senzilles com dir la veritat abans que mitges mentides, ser col·laborador abans que competidor, o superar-se a un mateix, perquè la única superació és el que som nosaltres i quina perspectiva tenim nosaltres mateixos".

Les activitats de creixement personal continuen demà

Les activitats relacionades amb el creixement personal continuen demà amb la xerrada "La història d'una vida en la vida d'un dia" que anirà a càrrec de Ramon Leonato i es centrarà en la meditació com un camí per aprendre a viure cada dia amb total plenitud. La xerrada es realitzarà al Centre Cultural a les 20h.

Dissabte des de les 9:30h i fins les 12:30h es durà a terme l'activitat "L'energia onírica o inconscient" que estarà conduïda per Thea Elling, aquest taller té l'objectiu de mostrar com equilibrar el cos, els sentits i els pensaments, per tal d'aportar més implicació i vitalitat en la vida diària. L'activitat forma part dels tallers vivencials que es té previst realitzar un dissabte al mes, el preu de cada sessió és de 15 euros i la matrícula s'ha de realitzar a l'OAC o trucant al telèfon 977 79 45 79.

Comenta aquest article