Informació general

El Consorci de Compensació d'Assegurances es farà càrrec dels danys a particulars produïts pel temporal del 2 de novembre

Per Anna Fargas



Aspecte d'un tram de l'avinguda de la Diputació el dia 2 de novembre
El Consorci de Compensació d'Assegurances ha confirmat que es farà càrrec dels danys produïts a Salou i Cambrils la matinada del 2 de novembre per la tempesta d'aigua i vent. Els particulars afectats que disposin d'assegurança, rebran les cobertures que els corresponguin en funció de la seva assegurança a través d'aquesta entitat pública empresarial que s'encarrega de cobrir els riscos extraordinaris d'aquells que tenen contractada una assegurança.

A hores d'ara les oficines de l'OAC de Salou han rebut un total de 147 expedients de danys particulars i la valoració d'aquests desperfectes és de 687.000 euros, a aquesta quantitat cal afegir l'1,5 milions d'euros dels danys que van patir els equipaments municipals.

Cambrils treballarà conjuntament amb Salou per tal de reparar els danys municipals

Tot i que l'afectació a Cambrils ha estat molt més baixa que la de Salou, l'Ajuntament va obrir a l'OAC la possibilitat que els interessats poguessin formar part d'una llista de persones afectades. En total s'ha comptabilitzat una desena de persones i tal i com va comentar Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "la immensa majoria tenen assegurança, per tant a través del Consorci d'Asseguradores tindran el tractament especial que se'ls hi ha reconegut". Els desperfectes registrats a Cambrils han estat en alguns habitatges i establiments i sobretot en vehicles.

L'Ajuntament de Cambrils està realitzant un informe tècnic per tal d'avaluar el cost dels danys patits en el mobiliari urbà i les platges, tot i això l'alcalde va voler destacar que "els danys a Cambrils no han estat tant importants com a Salou". Els principals costos es centren en les neteges extraordinàries tant en les platges com en els passejos. Els resultats d'aquest informe tècnic s'incorporarà a les negociacions que es faran conjuntament amb l'Ajuntament de Salou amb les administracions superiors.


Comenta aquest article