Informació general

Cambrils i Salou signen el conveni per la creació de la Banda de Música de la Costa Daurada

Per Anna Fargas

 
 
A dalt, Montse Crusat, Francesc Gaya, Robert Benaiges, Antoni Banyeres, Salvador Matas i Miquel Javaloy. A sota, imatge del logotip de la banda
Els Ajuntaments de Cambrils i Salou van signar ahir el matí el conveni per la creació de la Banda de Música de la Costa Daurada. La signatura va tenir lloc a l'Ajuntament de Salou i hi van ser presents Antoni Banyeres –alcalde de Salou–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Francesc Gaya –regidor de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament de Salou–, Salvador Matas –regidor d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils–, Montse Crusat –directora de l'Escola de Música de Salou– i Miquel Javaloy –director de l'Escola de Música de Cambrils–.

Els alcaldes dels dos municipis van voler destacar que aquest conveni és un més del conjunt d'activitats que Cambrils i Salou comparteixen, com el treball conjunt per obtenir una Escola Oficial d'Idiomes, la promoció turística o activitats relacionades amb joventut i amb cultura.

La banda estarà formada per una cinquantena de persones

L'acte es va aprofitar per presentar el logotip de la banda que estarà integrada per una cinquantena de persones. A més es va comentar que s'està pensant en l'uniforme que vestiran els seus integrants. En un inici la Banda de Música de la Costa Daurada estarà formada per alumnes procedents de les escoles de música de les dues poblacions, tot i que ja compta amb alguns membres adults amb coneixements musicals sense arribar a ser professionals. Tot i això l'objectiu final és que la banda neixi a les escoles però es vagi ampliant a la resta de la població.

Pel que fa als instruments, la banda parteix dels elements que hi ha a les dues escoles de música, tot i que es preveu anar-los ampliant progressivament. Majoritàriament es disposarà de flautes, clarinets, saxos i alguns instruments de percussió.

Una vegada al mes els integrants dels dos municipis assajaran de forma conjunta

Els assajos es realitzen de forma simultània en les escoles de música dels dos municipis una vegada a la setmana. La banda disposa de dos directors, Dídac Arcas –de l'Escola de Música de Cambrils– i Cinto Gisbert –de l'Escola de Música de Salou–, en les dues escoles s'assagen les mateixes partitures i una vegada al mes es reuneixen per assajar conjuntament. El primer assaig conjunt es va realitzar dijous passat a l'Escola de Música de Cambrils.

Les actuacions de la banda previstes a Cambrils es duran a terme per Setmana Santa i Sant Pere

La primera actuació de la banda està prevista que es realitzi al Teatre Auditori de Salou el 6 de febrer en motiu de la Festa Major d'Hivern del municipi. Pel que fa a Cambrils la banda actuarà per Setmana Santa i Sant Pere, mentre que a Salou ho tornarà a fer per Sant Jordi. Tal i com es va comentar ahir durant la signatura del conveni l'objectiu de la Banda de Música de la Costa Daurada és el de ser una banda festiva que acompanyi els actes lúdics dels dos municipis.

Comenta aquest article