Esports

Entrevista amb Ivan Cervantes

Per Cristina Sierra

LES DARRERES PROVES

Com vas viure la prova de Grècia?
Amb molta il·lusió i amb molta emoció. Pensa que he participat en moltes carreres i les he viscut intensament, però com aquesta cap. La veritat és que des del primer dia sabia que podia ser campió del món, però no m’ho esperava allà. La nit anterior no vaig poder dormir dels nervis, però al final ho vaig aconseguir i estic molt content.

Hi vas trobar dificultats?
Moltíssimes, perquè els nervis et juguen males passades i em vaig haver de concentrar molt per obtenir la victòria.

Què és el primer que vas pensar quan vas veure que havies guanyat el mundial?
Que ho havia aconseguit. Vaig tancar els ulls, em van passar fotos de la meva vida, de caigudes i lesions, canvis de cilindrades, canvis de categoria, de marca, fotos amb la meva família, els moments dolents... de tot una mica.

Amb quina mentalitat vas sortir a competir a la prova d’Itàlia? Vas sortir a divertir-te sense pressió?
Vaig sortir amb molta menys pressió tant a nivell individual com de l’equip. En aquesta prova vaig sortir a passejar, a fer una carrera intel·ligent sense prendre mal. La veritat és que córrer així és molt bonic, surts sense pressió, i la veritat és que em va sortir una carrera bastant bona.

BALANÇ MUNDIAL

A l’entrevista que ens vas concedir el mes de febrer ens vas dir que enguany tenies bastants punts per guanyar el mundial. Quin creus que ha sigut el secret?
Ha sigut saber treballar molt. Jo crec que aquesta ha sigut la base més important per aconseguir el mundial. També hem treballat molt amb l’equip, també li dono les gràcies al meu equip, tant a Espanya com al mundial.

Quines diferències hi ha hagut entre enguany i l’any passat?
N’he trobat moltes. La primera és la meva pressió, perquè en cap moment he tingut pressió de l’equip, però sí meva en el sentit de voler sortir a guanyar, i enguany en canvi al sortir a entrenar s’ha vist un bon canvi

Podria ser que la concentració d’aquest any hagi estat diferent?
Evidentment, seria una de les coses que hauríem de tenir més en compte, seria el millor.

Creus que t’ha ajudat la nova producció KTM?
Crec que el meu equip m’ha ajudat d’una forma extraordinària, m’ha donat un suport molt i molt bo. Crec que hem treballat molt bé el nivell de la moto, durant la pretemporada vam intentar resoldre tots els problemes que hi hagués perquè no passés res.

Has trobat moltes dificultats enguany?
La veritat és que sí. He trobat carreres molt dures i unes altres més fàcils, però sí que hi ha hagut moltes dificultats.

Quina ha sigut la carrera més complicada del mundial? I la del nacional?
La del nacional, la celebrada a Gordexuela i la del mundial, la prova d’Itàlia que es va celebrar a meitat de temporada.

Després d’aconseguir el mundial, que era l’objectiu principal, quina meta tens de cara l’any vinent?
Intentar guanyar un altre cop el mundial dins la mateixa modalitat, l’enduro 1.

LES CELEBRACIONS

Què et va semblar la rebuda de la gent a l’aeroport del Prat?
Estic molt content, no m’ho esperava, em van enredar com un xinès i la veritat és que estic molt content. Des d’aquí voldria expressar el meu agraïment a tota la gent que va col·laborar, a tota la gent que hi va anar, perquè sé que és una cosa molt difícil i que molta gent va deixar de fer coses per mi, i crec que això s’ha d’agrair en tot moment.

Alguna anècdota?
Doncs sí, quan estava esperant les maletes vaig sentir els tambors i vaig preguntar què passava i em van dir que estaven esperant un equip d’handbol que havia guanyat una competició i vaig pensar “quina sort!”, però resulta que al final era per mi.

I la recepció a l’Ajuntament?
Doncs molt bé, molt agradable, molt bé amb l’alcalde.

T’ha sorprès alguna cosa després de guanyar el mundial?
Doncs no, la veritat és que com que sempre he viscut a Cambrils, la gent m’ha donat suport.

BIOGRAFIA I ENTRENAMENTS

Pensaves que podies arribar tan lluny quan vas començar a competir des de ben petit?
Era un somni, jo pensava que només podia aconseguir-ho somiant, però al final ho he aconseguit.

L’any 2000 a Madrid vas sofrir una caiguda que va estar a punt de costar-te la vida i et van haver d’extreure la melsa. Què et va donar forces per continuar competint? Vas pensar en la retirada?
Això va venir d’una lesió anterior que no se sap ben bé quan està trencat i llavors et pot dessagnar. Quan vaig arribar a l’hospital m’hi vaig passar molta estona i em van dir que tenia dos litres de sang dins. Què em va donar forces? Doncs que m’agrada el que faig, clar que aleshores no sabia pas que seria campió del món, però vaig continuar perquè m’agradava i perquè encara que no aconsegueixis a la teva vida les metes que et plantegis, almenys ho intentes. No vaig pensar en cap moment en la retirada.

Quan estàs aquí a Cambrils, on t’entrenes?
M’entreno a Cambrils, Mont-roig i als voltants. Tinc unes coses que m’he fet per entrenar i tinc circuits de motocròs.

Què en penses sobre la poca valoració que té aquest esport a nivell nacional i internacional? Creus que canviarà la situació?
Crec que és injust, però penso que amb aquest mundial podríem guanyar una mica més de punts. Esperem que amb el meu mundial canviïn moltes coses, s’ha començat a sortir a la televisió, serà una mica difícil, però bé, ja tenim alguna coseta.

Comenta aquest article