Cultura

Artistes cambrilencs exposen al City Hall de l'Ajuntament de Londres

Per Berta Ruiz

Marta Claret, Elisa Rovira, Dolors Ruiz, Dolors Ortuño, Nuri Mariné i Bali Cejas amb el conjunt d'obres dels artistes cambrilencs al City Hall de Londres

Nou artistes de Cambrils exposen des de l'1 al 14 de novembre al City Hall de l'Ajuntament de Londres. Aquests són Dolors Ortuño, Pep Torrents, Pedro Calavia, Bali Cejas, Marta Claret, Elisa Rovira, Dolors Ruiz, Queralt Osorio i Nuri Mariné.

Aquesta exposició està convocada per l'East London Printmakers –que és una associació d'artistes gravadors de la ciutat de Londres– en col·laboració amb l'ONG ecològica Trees for cities. L'exposició es titula Urban Jungle i va en benefici de la conservació dels arbres a les ciutats.
Els artistes cambrilencs van viatjar aquest passat cap de setmana a Londres per muntar l'exposició, juntament amb d'altres artistes de diferents països. Els cambrilencs hi participen aportant un total de 32 quadres que tenen com a temàtica central l'olivera, i tots aquests quadres units formen la silueta d'una altra olivera. Tal i com han explicat dues de les artistes cambrilenques participants –Nuri Mariné i Dolors Ortuño– a Revista Cambrils Diari Digital, "amb una fusta sencera vam traçar una línia vermella, gruixuda i en relleu que és la silueta d'una olivera. Després vam dividir la fusta i a cada artista li van tocar tres o quatre fustes. En cada fusta s'havia de fer una creació sobre l'olivera, però respectant la línia vermella. Després ho vam ajuntar tot, i vam veure que quedava molt bé perquè tots havíem utilitzat uns colors molt vius i llempants". A més, cada artista va utilitzar diferents tècniques com acrílic, oli o collage.
A l'exposició també hi participen artistes d'arreu del món que aporten creacions ben diverses però sempre amb els arbres com a temàtica central. Hi ha quadres de tot tipus, amb diferents suports i tècniques i també escultures.

Es poden veure les obres a la pàgina web www.urbanjungle.weebly.com, dins de l'apartat "Auction". També es pot participar en una subhasta i adquirir alguna d'aquestes obres. El dia 14 de novembre es realitzarà la subhasta al mateix City Hall de l'Ajuntament de Cambrils i de manera simultània a través d'internet. De les pugnes dels diferents quadres, un 50% dels beneficis aniran destinats a aquesta ONG ecològica, i la resta serà per l'artista.

Comenta aquest article