Informació general

La Cooperativa Agrícola preveu produir uns 350.000 litres d'oli durant aquesta campanya

Per Berta Ruiz

Entrada d'olives al molí de la Cooperativa Agrícola, ahir a la tarda

Ahir va ser el primer dia d'entrada d'olives al molí de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Enguany, es preveu una collita fluixa dins del cicle bianual de l'oliver, i la previsió és que entrin uns 1.600.000 quilos d'olives de les quals se'n podran extreure uns 350.000 litres d'oli –aproximadament la meitat que en la campanya de l'any passat– segons ha explicat el gerent de la Cooperativa Agrícola –Lluís Abella– a Revista Cambrils Diari Digital. Tot dependrà també del rendiment percentual de l'oliva, que normalment se situa sobre el 20%.
A més, segons Abella la collita d'enguany també ha patit un altre handicap, ja que les abundants pluges que van caure el passat mes de maig tampoc van ajudar gaire, ja que van produir-se en el moment de floració de l'oliver.

Segons ha explicat Lluís Abella, ahir mateix van començar a entrar les primeres olives al molí, tot i que de moment no hi ha massa afluència. A més, degut a que aquest serà un any fluix, la campanya finalitzarà abans de les festes de Nadal.

L'oli nou, a meitats de novembre

Pel que fa a l'oli nou, aquest podria estar disponible a les botigues en un parell de setmanes, tal i com ha explicat Abella. Un cop vagin entrant les olives al molí, aquestes es començaran a xafar i després es deixarà reposar l'oli un breu període de temps. Tot plegat, cap el 15 o 20 de novembre, ja es podrà tenir l'oli nou.

Comenta aquest article