Informació general

El desplegament dels Mossos d'Esquadra es fa oficial a Cambrils amb la sortida dels quatre primers cotxes patrulla

Per Anna Fargas

Moment en que sortien els primers cotxe patrulla de la comissaria de Cambrils

El desplegament oficial dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es va dur a terme el passat divendres a les 12h de la nit. En l'acte dut a terme a la comissaria de districte de Cambrils hi van estar presents, la representant del Departament d'Interior, Olga Lanau –directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis–, Manel Castellví –comissari coordinador de regions policials metropolitanes–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Núria Roca –cap de la comissaria de districte de Cambrils–, a més dels alcaldes de Vinyols i Riudecanyes, els caps de la policia de Cambrils, Mont-roig, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, regidors tant de Cambrils com d'altres poblacions i comandaments dels Mossos d'Esquadra.

L'acte es va iniciar amb el parlament de Núria Roca i la lectura de briefing, per tal de donar les instruccions de la nit als mossos que sortirien a patrullar, per part del sergent Jordi Carreres. Pel que fa a les intervencions de Manel Castellví i Robert Benaiges, ambdós van coincidir en desitjar sort als primers mossos que sortirien a patrullar i van voler destacar el caràcter especial que tenia el desplegament d'aquest any. Per la seva banda Olga Lanau es va dirigir a aquestes primeres patrulles dient que "les expectatives de la població són altes, en aquest territori us estaven esperant més que en d'altres", a més també els va recordar que "la vostra feina és dura, heu de treballar sense esperar res a canvi, ja que és habitual que es retregui i no que us agraeixin".

25 central, 26 Catalunya

A les 12h de la nit, els assistents a l'acte es van dirigir a l'entrada de l'edifici on els comandaments dels Mossos d'Esquadra, juntament amb les autoritats, van formar davant dels quatre primers cotxe patrulla que van sortir aquella nit.

Joan Saura –conseller d'Interior– i el comissari Milan –subdirector general de la policia– es van adreçar per ràdio a totes les comissaries de Catalunya per donar l'ordre de sortida de les patrulles des de la sala central de comandament de Reus. Amb les paraules "25 central 26 Catalunya",  es donava per primera vegada l'ordre de sortida de les patrulles a tot Catalunya.

Un mínim de quatre patrulles cobriran les dotze poblacions que engloba la comissaria de districte de Cambrils

La nit del desplegament van sortir quatre cotxes patrulla de la comissaria de districte de Cambrils i en aquest torn van treballar onze efectius.

La comissaria de Cambrils cobreix dotze poblacions que estan dividides en tres sectors. Les poblacions són Cambrils, Montbrió, Mont-roig, Vinyols, Pratdip, Vandellòs, Vilanova d'Escornalbou, Colldejou, l'Argentera, Riudecanyes, Duesaigües i Botarell. Pel que fa als sectors, un correspon a Cambrils i els altres dos engloben la resta de poblacions.

Els Mossos d'Esquadra disposaran d'un grup de proximitat i un grup de seguretat ciutadana. El grup de proximitat està format per deu persones que durant tot el dia, de dilluns a dissabte, recorreran els carrers de les poblacions i visitaran els establiments. Pel que fa al grup de seguretat ciutadana, hi haurà entre quatre i cinc cotxes les 24 hores del dia repartits entre els dotze municipis de la següent manera: cada sector disposarà d'un cotxe patrulla, i un quart cotxe actuarà de suport dels tres sectors. En el cas de Cambrils, disposarà d'entre un i dos cotxes patrulla durant tot el dia.

81 trucades i quatre detencions en la primera nit del desplegament a la demarcació

Durant les primeres nou hores de desplegament dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es van produir quatre detencions, dues per delictes de violència de gènere i dues més per ordre judicial de detenció.

Durant aquest temps, els Mossos van rebre 81 trucades a través del telèfon d'emergències 112, de les quals 56 van requerir actuació policial a la demarcació.

Comenta aquest article