Cultura

S'inaugura l'exposició de pintura "De ponent a llevant, Lleida-Cambrils" fruit de la unió entre els artistes cambrilencs i lleidatans

Per Berta Ruiz

Joan Recasens, Rafael Badia Borlänsa i Pep Torrents, ahir al vespre durant la inauguració de l'exposició

Ahir al vespre es va inaugurar al Centre Cultural i Ocupacional l'exposició de pintures "De ponent a llevant, Lleida-Cambrils". L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, el vicepresident del CAT Col·lectiu Art Total de Cambrils –Pep Torrents– i el vicepresident de l'Associació d'Arts de Ponent, Rafael Badia Borlänsa.

Aquesta mostra és fruit de la combinació d'ambdues associacions d'artistes. De fet, l'exposició pictòrica està repartida entre les dues sales del Centre Cultural. La sala Àmbits recull bona part de les obres dels artistes lleidatans, mentre que l'Espai El Pati acull els treballs dels artistes cambrilencs del Col·lectiu Art Total. Tal i com va explicar Pep Torrents en la seva intervenció, aquesta proposta conjunta és fruit d'una iniciativa encetada l'any passat amb la què el CAT organitza una mostra conjunta amb un artista convidat. Aleshores es va fer amb la col·laboració artística de l'associació senegalesa Ben Bop i l'exposició va portar per títol "Thies-Cambrils, Àfrica-Europa".

Enguany, s'han unit els artistes de Cambrils amb els artistes de Lleida. Aquests presenten un ampli ventall de quadres de diferents temàtiques i estils, la majoria d'aquests realitzats amb pintura a l'oli. D'altra banda, els artistes cambrilencs també presenten una altra novetat en aquesta exposició que consisteix en pintar sobre pedra. Pep Torrents va comentar que "les pedres manipulades pel pintor adquireixen una nova vida, una nova forma".

Comenta aquest article