Societat

Cambrils acull la iniciativa "Ciutadanes del món a Catalunya"

Per Anna Fargas

Imatge d'un dels tallers que es van dur a terme ahir, en què les participants es van dividir en grups per treballar

Una cinquantena de dones residents a Salou, Reus i Cambrils es va reunir ahir a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran per tal de participar en la iniciativa "Ciutadanes del món a Catalunya". Aquest taller està organitzat per l’Institut Català de les Dones, adscrit al departament d'Acció Social i Ciutadania, amb la col·laboració de Yemanjà-Associació de dones immigrades i té l'objectiu de fomentar l’intercanvi cultural i la participació de les dones immigrades. La iniciativa vol facilitar l’intercanvi d’experiències, la construcció de xarxes de relació i l’enriquiment cultural que es forja entre la societat catalana i les dones provinents d’altres indrets. Mariel Araya –membre de l'associació de dones immigrades Yemanjà– va explicar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "des del 2007 s'han realitzat trobades amb dones catalanes i dones immigrades del moviment associatiu de tot el territori, en 14 territoris molt diferents des de l'Alt Empordà a Alfarràs, Lleida, estem recollint totes les experiències i les compartim".

Iniciativa adaptada expressament a la sessió de Cambrils
 
El taller es va iniciar amb la presentació a càrrec de Maricel Llaveria –regidora de Polítiques Socials i Salut–, Pilar Pérez –regidora de Participació i Ciutadania de Reus– i Sònia Garcia –regidora de Ciutadania i Igualtat de Salou–, que han col·laborat per tal que es dugués a terme aquesta iniciativa a Cambrils, a més d'Isabel Sales –delegada de l'Institut Català de les Dones–.

La jornada es va adreçar a associacions de dones d'aquests tres municipis i es va dur a terme des de les 9:30h del matí i fins les 16:30
hores. Al llarg del dia es van desenvolupar tres tallers adequats expressament per la sessió de Cambrils ja que tal i com va explicar Mariel Araya "l'hem adequat perquè normalment es fa en tres vegades en un sol territori i hem unit tres territoris, Cambrils, Salou i Reus i ho hem ajustat a la realitat d'aquí i el que ens ha interessat és promoure la relació no només entre les dones immigrades i les dones catalanes sinó a més a més entre les dones dels tres territoris".

Després dels tallers es va organitzar un dinar amb plats de diferents zones com un pica pica de Colòmbia i un cuscús del Marroc. La jornada va finalitzar amb l'elaboració de conclusions i propostes d'actuació.

Comenta aquest article