Informació general

S'inicia la campanya de promoció dels dos mercats municipals amb activitats relacionades amb la castanyada

Per Anna Fargas

Robert Benaiges i Oliver Klein durant la presentació de la campanya de promoció dels Mercats Municipals

S'ha engegat una campanya de promoció dels Mercats Municipals, el projecte es va presentar ahir al matí a l'Ajuntament amb la presència de Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Oliver Klein ––regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques de Cambrils–. Una vegada s'ha posat en marxa el Mercat Municipal de la Platja i s'estan enllestint les remodelacions del Mercat Municipal de la Vila, Oliver Klein va explicar que "s'ha decidit fer una campanya de promoció conjunta dels dos mercats, a més a partir d'ara sempre parlarem dels mercats municipals de forma conjunta". Per la seva banda, Robert Benaiges, va voler destacar que el govern municipal "fa una defensa important dels mercats perquè considerem que és el propi que caracteritza el comerç del nostre país". Tal i com va explicar Benaiges l'objectiu d'aquesta campanya de promoció és que "la gent agafi consciència de l'existència del Mercat de la Platja i de la potencialitat que té aquest tipus de comerç".

Activitats programades per la castanyada, Nadal i iniciatives com "Receptes de mercat, receptes de Cambrils"

Per tal de dur a terme aquesta campanya l'alcalde va voler destacar que s'ha treballat conjuntament amb els paradistes dels dos mercats municipals. La primera activitat programada es durà a terme avui mateix des de les 17h fins les 20h al Mercat de la Vila i demà a la mateixa hora al Mercat de la Platja, l'activitat està relacionada amb la castanyada i està pensada pels més petits que, acompanyats d'uns monitors, realitzaran dolços típics d'aquestes dates.

Una altra acció que es realitzarà en breu serà l'anomenada "Receptes de mercat, receptes de Cambrils", que consistirà en repartir receptes entre els clients. Cal destacar que, tal i com va comentar Klein, els paradistes han escollit les receptes on apareixen els productes que ells venen, aquestes inclouen des del bacallà amb fesols a la cassola fins la brotxeta de fruites. A partir del desembre aproximadament també es farà l'acció "Receptes de Mercat, receptes del Món", amb la que els paradistes, conjuntament amb persones vingudes d'Extremadura, Romania, llatinoamèrica o Marroc, han escollit receptes de les seves zones d'origen amb productes que es poden trobar als mercats. També està programat realitzar una exhibició en directe als mercats d'aquestes receptes del món.

Del 19 de desembre i fins el 5 de gener s'ha programat realitzar un taller per a nens d'entre 3 i 10 anys. L'activitat es durà a terme en els mercats i els nens podran realitzar elements de decoració nadalencs i felicitacions de nadal. Seguint aquesta línia, Oliver Klein va explicar que a partir del mes de gener està previst crear un espai de ludoteca els dissabtes per tal que els pares puguin comprar en el mercat i la zona del seu voltant amb més facilitat.

Oliver Klein va voler destacar que totes les actuacions que tenen relació amb el Mercat de la Vila "entren a estar finançades en el Pla de Dinamització Econòmica que està contemplat dintre de la Llei de Barris". Pel que fa al Mercat de la Vila, també es va comentar que dintre d'aquestes obres de remodelació que s'estan finalitzant es col·locaran noves serigrafies a l'interior seguint la línia de les que ja hi ha Mercat de la Platja.

El Mercat de la Platja disposa de tres parades en subhasta i el de la Vila d'una

Els dos mercats municipals encara disposen de parades en subhasta, al Mercat de la Vila en queda una i s'ampliarà properament una parada de pesca salada i al Mercat de la Platja en queden tres. Klein va explicar que la tendència és de "tenir menys parades però més grans", pel que fa al Mercat de la Platja, Oliver Klein va parlar de la idea d'obrir un espai dedicat a la venda de flors i premsa, "qui estigui interessat en un d'aquests dos sectors es pot adreçar a l'Ajuntament".

Comenta aquest article