Informació general

Tècnics agraris de Gàmbia visiten la Cooperativa Agrícola per tal de conèixer el seu funcionament

Per Anna Fargas

Lluc Beltran, els tres tècnics de Gàmbia, Lluís Abella i Xavier Vicenç en un moment de la visita d'ahir al matí

Tres tècnics agraris de Gàmbia van visitar la Cooperativa Agrícola de Cambrils per tal de conèixer el seu funcionament. La visita es va realitzar ahir al matí i els tècnics van estar acompanyats pel cònsol de Gàmbia i coordinador general de projectes de Gàmbia amb Catalunya –Kassim Njie Dampha–, pel director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya –Xavier Vicenç–, pel responsable de relacions exteriors del Departament d'Agricultura –Lluc Beltran– i per Lluís Abella –gerent de la Cooperativa Agrícola–.

Durant la visita els tres tècnics van prendre notes i es van mostrar molt interessats amb les explicacions en detall que es van fer de tot el sistema de treball i de la maquinària de que disposa la Cooperativa de Cambrils.

La visita forma part d'un projecte de cooperació per tal d'aplicar els sistemes de producció hortícola de Catalunya a Gàmbia

Des del consolat de Gàmbia a Catalunya es va fer una proposta a la conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat per tal d'establir un projecte de cooperació amb Gàmbia. Una delegació del departament d'Agricultura es va desplaçar a Gàmbia per conèixer la seva producció hortícola. Lluc Beltran va explicar que "vam veure que les tècniques de producció eren millorables, i abans de fer cap acció de cooperació és convenient que vinguin a Catalunya perquè vegin com s'han de treballar els productes, com s'han de manipular per tal de fer una producció de qualitat que pugui ser venuda tant dins de Gàmbia, als hotels que van sortint allà, com exportar-la, si cal, a altres països d'Europa".

La visita que ahir van realitzar a la Cooperativa de Cambrils forma part d'aquest primer pas on els tres tècnics de Gàmbia podran veure, tal i com va comentar Beltran "com es treballa un producte degudament preparat i complint les normes de qualitat europea". Exactament la cooperació que s'estableix entre Gàmbia i Catalunya consisteix en donar la formació necessària per a poder produir els productes, assessorar als tècnics per la gestió del temps de rec, les varietats treballades i el processament dels productes.

Lluc Beltran va explicar que es va escollir la visita a la Cooperativa de Cambrils perquè "manipula l'hortalissa que és amb el que nosaltres ara estem més interessats, ja que és un ingrés constant i periòdic al llarg de l'any, Gàmbia té un bon clima, i crec que s'hi podrien cultivar enciams i tomaques pràcticament tot l'any i això seria una bona sortida econòmica per aquesta zona". Per la seva banda el cònsol de Gàmbia va valorar la visita a Cambrils de forma molt positiva explicant que "han trobat coses que no estan a Gàmbia, i elements que els han interessat molt. Aquesta visita ha proporcionat més idees als tècnics per portar a Gàmbia i ensenyar a la gent com es munta una cooperativa agrària i aprendre més sobre tecnologia avançada".

Comenta aquest article