Cultura

El cambrilenc Arnau Colom porta el seu nou espectacle als festivals COS de Reus i GUANT de Valls

Per Anna Fargas

Imatge de l'espectacle "Moguts per l'Ebre" amb Arnau Colom i Enric Rovira. Fotografia cedida pel Festival COS

El cambrilenc Arnau Colom participarà en el festival COS de Reus i el GUANT de Valls aquest cap de setmana. Colom juntament amb Enric Rovira formen la companyia Forani Teatre i presentaran l'esdeveniment artístic "Moguts per l'Ebre".

Avui a les 21 h "Moguts per l'Ebre" es representarà a Cal Masó dintre de la programació del Festival Internacional de Mim i Teatre Gestual, COS, de Reus. I demà dissabte a les 23:30 h es durà a terme al teatre Principal de Valls en el Festival Internacional de Titelles, GUANT. L'espectacle ha pogut encaixar en els dos festivals perquè combina el clown i els titelles.

Una visió onírica de la problemàtica del riu Ebre

Arnau Colom va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que a l'espectacle "l'anomenem esdeveniment artístic perquè ho hem creat tot l'escenografia, els titelles, la composició de la música, la interpretació, etc, i aquesta paraula creiem que ho engloba tot".

"Moguts per l'Ebre" és un espectacle basat en el clown amb titelles, la música en directe, l'humor i la poesia visual. En ell s'explica poèticament i de forma onírica una problemàtica sobre el riu Ebre i que, per tant, té l'aigua com a element principal. En un vagó del Carrilet, dos ferroviaris es mostraran al públic a través de les seves andròmines i manies. Servint-se d'aquestes s'endinsaran en un món oníric on apareixerà una gran amenaça que vol acabar amb la vida d'un territori. Tal i com va comentar Arnau Colom "és un espectacle que nosaltres diríem que obre, no té un missatge clar, el públic veu unes coses i cadascú interpreta el que vulgui, nosaltres suggerim".

L'espectacle té una durada de 40 minuts als que se sumen cinc minuts on els dos actors van a buscar el públic que es troba fora de la sala realitzant una petita introducció.

Forani Teatre, prové de la Cia. a la Cadira que ha realitzat espectacles a Cambrils

Arnau Colom i Enric Rovira van crear Forani Teatre l'any 2006, aquesta companyia és l'evolució de Cia. a la Cadira amb la que van realitzar diversos espectacles a Cambrils com "A la deriva!", "1640", realitzat en motiu de la commemoració del setge de Cambrils, i "Paraules", encàrrec per a l'entrega de premis de la 57ena Festa de les Lletres Catalanes de la nit de Santa Llúcia'07. Per a més informació sobre la companyia es pot consultar a
www.foraniteatre.blogspot.com.

De cara al futur, Arnau Colom va comentar que de moment Forani Teatre seguirà treballant en la difusió d'aquest espectacle i "també tenim entre mans un projecte de carrer, amb una banda de músics amb accents teatrals, tot i que encara s'ha de treballar una mica més".

Comenta aquest article