Informació general

L'hotel Tryp Port Cambrils i l'Ajuntament envien 130 matalassos als afectats pels huracans de Cuba

Per Anna Fargas

Imatge del personal de l'hotel carregant l'últim matalàs al camió, ahir al migdia

L'hotel Tryp Port Cambrils i l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils han enviat 130 matalassos per tal que serveixin d'ajuda humanitària a Cuba, després que l'illa patís els efectes del pas dels huracans Gustav i Ike el 30 d'agost i el 9 de setembre passats.

La iniciativa va sorgir a partir del canvi dels matalassos de dues de les plantes que l'hotel va realitzar amb l'objectiu de seguir la seva política de millora. Aquests matalassos es podien haver venut o llençat, però Gustavo Cabedo –director de l'hotel Tryp Port Cambrils– va explicar que "la cultura de desenvolupament sostenible que se'ns transmet des de la companyia ens enfoca a fer aquestes accions". Tryp Port Cambrils pertany a l'empresa Sol Melià, i Cabedo va comentar que "com a empresa multinacional que som tenim 21 hotels a Cuba, això et fa pensar en els companys d'allí que ho han passat malament i ho estant passant malament".

Pel que fa a les despeses del trasllat dels matalassos s'abonaran des tres entitats, l'Ajuntament de Cambrils amb 1.000 euros, l'hotel Tryp Port Cambrils amb 600 euros i la vicepresidència de Desenvolupament Sostenible Sol Melià amb 1.300 euros.

Els treballadors de l'hotel van participar en la càrrega dels matalassos de manera altruista

Ahir al migdia es van carregar els matalassos al camió que els havia de portar a Barcelona i d'allí, amb vaixell, a la ciutat de l'Havana on els distribuirà el Poder Popular. La càrrega d'aquests matalassos la va fer el personal de l'hotel de manera altruista a la sortida del seu torn de treball. Durant aquests dies els treballadors havien baixat els matalassos de dues de les plantes de l'hotel i els havien anat dipositant en la planta baixa on ahir es va realitzar l'últim pas de carregar els 130 matalassos al camió. En aquesta acció hi van participar unes 20 persones, el 50% de la plantilla activa de l'hotel en temporada baixa, i Gustavo Cabedo va explicar que es calcula que en una setmana els matalassos arribin a Cuba.
 
Després d'haver carregat el camió, l’hotel va oferir un refrigeri en agraïment als seus treballadors, cal destacar que aquest refrigeri va estar amenitzat pel duo musical que actua a l'hotel, que no va cobrar l'actuació, ja que va ser la seva manera de participar en la causa.

Imatge d'alguns dels treballadors de l'hotel que van participar en el carregament de matalassos

Comenta aquest article