Societat

Maria Riquelme rep la Medalla Centenària acompanyada dels seus familiars i amics

Per Anna Fargas

Isabel Sales, Maricel Llaveria, Maria Riquelme i Lluís Bou –gerent del centre– ahir al matí al Cambrils Suite

Maria Riquelme Torres va rebre ahir la Medalla Centenària de la Generalitat en motiu del seu 100 aniversari. Riquelme resideix des de fa gairebé dos anys a la residència Cambrils Suite i va rebre la Medalla de la mà d'Isabel Sales –coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona a Tarragona– com a representant del departament d'Acció Social i Ciutadana. A l'acte també hi va assistir Maricel Llaveria –regidora de Polítiques Socials i Salut– que va obsequiar l'homenatjada amb un ram de flors i una reproducció dels gegants de Cambrils.

La celebració va tenir un marcat caire alegre, Maria Riquelme va estar acompanyada d'alguns dels seus fills i néts a més d'altres familiars, procedents de Badalona, València i Miami Platja. Durant el dia va rebre nombrosos rams de flors de familiars i de diverses institucions i en tot moment va fer gala de la seva vitalitat, com quan va taral·lejar un fragment de la cançó "Maria de la O" al sentir que la cridaven pel seu nom.

Recordar que la Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania. A aquest reconeixement institucional poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Mare de cinc fills i àvia de setze néts i dotze besnéts

Maria Riquelme va néixer el 20 d'octubre de 1908 a Jumilla (Múrcia). El 1941, després de casar-se i acabada la guerra civil, es va traslladar a Badalona. Fa dotze anys que viu a Miami Platja amb un dels seus fills i des d'en fa onze ha passat temporades a la residència, quan els seus fills marxaven de vacances, ara fa gairebé dos anys que hi resideix permanentment. Maria Riquelme va explicar que està molt contenta amb el centre "estic contentíssima, tenim un cap molt bo".

L'homenatjada és mare de cinc fills, quatre noies i un noi, i àvia de 16 néts i 12 besnéts. I tal i com va voler destacar és molt aficionada al ganxet "n'he fet molt i m'agrada més que no pas mirar la tele". Maria Riquelme ha treballat sempre de mestressa de casa i tal i com va comentar el seu fill, Ramon Fernàndez Riquelme, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "la descriuria com una mare fenomenal, molt treballadora dintre de casa, ens ha cuidat el millor possible perquè els temps eren difícils i no ens podem queixar de res".

Segons el seu fill, de Maria Riquelme en destaca "la fortalesa que té, una naturalesa que se'n veuen poques, a més el cap el té igual que jo o millor"a més va voler afegir que "diu que viurà fins els 115 anys, i si s'ho proposa n'és capaç". Per la pròpia homenatjada el secret d'haver arribat als 100 anys ha estat "fer bé a tot el món".

Comenta aquest article