Societat

La residència Costa Mediterrània celebra el seu 17è aniversari

Per Anna Fargas

Elena González durant la lectura de poemes que es va dur a terme el divendres passat

La residència Costa Mediterrània va celebrar el seu 17è aniversari amb una serie d'actes. La residència, situada al camí del Corralet, realitza cada any durant una setmana els actes de celebració del seu aniversari. L'acte central de la festa és el 15 de novembre, el passat dimecres 15 es va realitzar el pregó que, en aquesta ocasió, va anar a càrrec de dues col·laboradores del centre, Elena Massagué i Encarna Moreno, i a continuació es va dur a terme el dinar de celebració. A la tarda va tenir lloc una missa oficiada per mossèn Joan Miracle, de l'Església de Santa Maria de Vilafortuny, el qual va venir acompanyat d'Amador Canaldas, el mossèn que l'ha de substituir. Els avis del centre van realitzar una poesia per acomiadar-se de mossèn Miracle.

Durant els dos dies següents van continuar els actes de celebració, el dijous 16 es va realitzar una rifa on es va fer una entrega de premis i diplomes de reconeixement i també es va projectar la pel·lícula "Cocoon" de Ron Howard. Divendres 17 Elena González, autora de "Amor-dolor y otros temas" va realitzar una lectura de poemes, cal destacar que alguns dels avis del centre que escriuen poesia van participar en aquesta lectura. Els actes de celebració van finalitzar el divendres a la tarda amb un grup d'animació al Centre Cívic de Vilafortuny.

Els avis van participar activament en la decoració del centre i l'el·laboració dels records

Durant aquests dies el centre, que acull un centenar d'avis, va lluir una decoració especial realitzada pels mateixos avis a través del taller de manualitats. Marta Pros –educadora social de la residència– va explicar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "s'ha intentat fer participar a tots els avis en la mesura que poden". Els avis també van ser els encarregats de confeccionar els records de l'aniversari que van consistir en una agulla de pit feta amb feltre i un clauer en forma de cotxe també de feltre.

Comenta aquest article