Cultura

Comença una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua" del Centre de Normalització Lingüística

Per Redacció

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura engega una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua" a les comarques del Baix Camp i el Priorat, coincidint amb l'inici dels cursos de català per a adults. Aquesta és l'onzena edició d'un programa d'impuls de la llengua catalana que posa en contacte una persona que parla habitualment en català amb una altra que té ganes de practicar aquesta llengua per guanyar fluïdesa i perdre la vergonya. El programa continua expandint-se per la comarca i enguany incidirà especialment en els municipis de Riudoms i Almoster i mantindrà la seva presència a Reus, Cambrils, la Selva del Camp i l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp, i Falset, al Priorat.

Incorporar la llengua catalana a l'activitat quotidiana

El programa té per objectiu aconseguir que els aprenents incorporin la llengua catalana de forma natural en les activitats quotidianes i en les relacions laborals i socials. Les persones que hi participen es comprometen a trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de deu setmanes amb la persona que se'ls assigna. La parella decideix de mutu acord on es vol trobar i en quina franja horària.

A més, seguint l'impuls d'edicions anteriors, aquesta incorpora una novetat. Les parelles lingüístiques tindran un descompte del 5% en la compra de llibres i material de papereria a les llibreries Gaudí i Galatea de Reus i a la papereria Punt Doc de Cambrils, una iniciativa que s'afegeix al descompte en el preu de les entrades a qualsevol dels espectacles del Teatre Bartrina de Reus.

Les persones que vulguin participar en el programa "Voluntariat per la llengua" com a voluntaris o voluntàries o aprenents han de posar-se en contacte amb l'Oficina de Català, situada al carrer de Sant Plàcid, personalment, trucant al telèfon 977 17 926 88) o per correu electrònic a l'adreça vxl.cambrils@cpnl.cat. També es poden donar d'alta al programa a www.vxl.cat.

L'any 2007 es van constituir 6.304 parelles a tot Catalunya, de les quals 172 es van fer al Baix Camp i el Priorat.

Comenta aquest article