Informació general

La secció local d'ERC ret homenatge al president Lluís Companys

Per Lluís Rovira i Barenys

Adam Manyé va llegir un text referent a la commemoració del 68è aniversari de l'afusellament del president Companys

ERC va retre homenatge a la figura del president Lluís Companys ahir, el dia que es commemorava el 68è aniversari del seu afusellament per part de l'estat espanyol. L'acte,  tal i com es ve fent des de fa més de 10 anys, va consistir en la col·locació d'una corona de flors al costat de la plaça del passeig que du el seu nom, a l'Eixample platja. Després d'unes paraules del president de la secció local d'ERC, Jordi Fargas, va ser Adam Manyé l'encarregat de llegir un text sobre la commemoració d'aquesta efemèride recordant que feia 68 anys "que el genocida més ignominiós de l'estat espanyol et va assassinar".

Manyé va seguir el seu discurs dient que el que celebràvem era la lluita per la vida i la lluita pels drets individuals i col·lectius, "avui testimoniem la teva empenta i proclamem el teu mestratge. Han passat anys però nosaltres continuem i continuarem preservant l'avenç democràtic i la reforma social. Són paraules teves que avui encara tenen tot el sentit per a nosaltres. No ens aturarem fins a restituir la teva memòria. Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble". Amb un visca la república i visca Catalunya Lliure es va cloure l'acte.

Escultura del president Companys

Aprofitant aquest homenatge la secció local d'ERC va anunciar que vol fer passos per a que l'ajuntament contempli la possibilitat de que el proper premi d'escultura a l'aire lliure tingui com a protagonista el president Lluís Companys. L'extrem inferior del passeig que du el seu nom podria ser un lloc idoni on col·locar aquesta nova escultura, van assenyalar els militants d'ERC reunits ahir a l'acte.

Comenta aquest article