Societat

"Tasta la Mediterrània" porta les textures i els sabors de la dieta mediterrània a Cambrils

Per Anna Fargas

Imatge de la inauguració de l'exposició "Tasta la Mediterrània" d'ahir al vespre

L'exposició "Tasta la Mediterrània" es va inaugurar ahir al vespre al Molí de les Tres Eres. L'acte va anar a càrrec el regidor de Cultura –Joan Recasens– i en acabar el parlament es va oferir un tast d'alguns dels productes mediterranis dels que parlen els plafons de l'exposició, com ara fruita, fruits secs i olives.

"Tasta la Mediterrània" s'emmarca en les activitats populars del Fòrum del Mar i, tal i com va explicar Gerard Martí –director del Museu d'Història de Cambrils– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "és la manera que el Museu tenia de col·laborar amb aquesta iniciativa del Patronat de Turisme conjuntament amb l'exposició que hi ha a la Torre del Port que s'anomena "La Mar" de Maria Gràcia de la Hoz". L'exposició està organitzada i produïda per Consum Cooperativa, que és una cadena d'establiments de venda de productes alimentaris. Consum Cooperativa també aporta uns monitors que explicaran durant l'exposició que és la dieta mediterrània i els costums saludables a l'hora de menjar i fer esport.

Exposició dedicada sobretot als escolars

L'activitat està dedicada sobretot al públic escolar, els alumnes assistiran en horari escolar i molts dels centres, tal i com va explicar Gerard Martí, "han demanat la visita combinada del taller "Tasta la Mediterrània" i del molí fariner hidràulic del Molí de les Tres Eres".

Un monitor ajudarà a descobrir als nens les textures, olors i sabors dels diversos aliments a través del tast, coneixent la dieta mediterrània amb alguns aliments propis de la mateixa, el seu origen, propietats i els costums alimentaris que tenim a la mediterrània. A continuació un monitor del Museu els mostrarà un dels aliments bàsics de la civilització com és el blat i com transformar-lo a través del molí fariner hidràulic.

En un principi l'exposició havia d'estar vigent fins el dia 2 de novembre però el termini s'ha allargat fins el dia 9. En total ja s'han realitzat reserves per a més de 300 nens, a més qui desitgi visitar l'exposició ho pot fer els caps de setmana en els horaris del museu.

Comenta aquest article