Informació general

S'aprova la petició al Ministeri de Foment per la desafectació i la cessió del tram de la N-340

Per Anna FargasAspecte de la cruïlla de l'N-340 amb la carretera de Montbrió
La petició al Ministeri de Foment per la desafectació i la cessió del tram de la N-340 al seu pas pel terme municipal de Cambrils es va aprovar ahir en el ple extraordinari de les ordenances fiscals. El tram de la nacional que va des de la cruïlla de la carretera de Misericòrdia fins la riera de Riudecanyes actualment encara és competència del Ministeri de Foment, i s'ha de demanar el traspàs. La petició també contempla la subvenció pels 4,5 km de desafectació, aquesta ajuda es dóna de manera ordinària i consisteix en 204.000 euros per km afectat.

Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– va explicar que "paral·lelament  presentem el projecte de remodelació del tram urbà que va des de la rotonda del creuament de la carretera de Montbrió fins passat el pont de la riera d'alforja direcció Tarragona". Benaiges va explicar que aquest és un projecte ambiciós que contempla la creació d'un pàrquing subterrani de 550 places, la remodelació urbanística de tot l'espai i la conexió del barri de la Pallissa de Cambrils amb el Barri de l'Eixample.

Subvenció extraordinària per enderrocar el pont de formigó de la nacional

El pont de formigó de la nacional que es troba dintre del tram urbà també s'ha de tirar a terra, tal i com va comentar Benaiges, i això te un cost "d'uns 700.000 euros". Per aquesta raó l'Ajuntament sol·licitarà una subvenció extraordinària.

Robert Benaiges va explicar que els tres partits del govern "ho hem demanat als nostres representants parlamentaris, però també ho hem passat als grups de l'oposició per tal que ens puguin ajudar amb els seus corresponents representants". Per la seva banda Francesc Garriga –regidor del PP– va comentar en el ple extraordinari que el seu partit estava d'acord en treballar conjuntament per aconseguir aquesta subvenció i que donaven "tot el nostre recolzament per l'aparcament soterrat".

Pel que fa al termini per finalitzar aquesta infraestructura, Benaiges va comentar que "volem tenir-ho acabat a finals d'aquest mandat".

Comenta aquest article