Informació general

Una dona s'encadena al balcó d'un pis per exigir que els seus inquilins li paguin el lloguer

Per Anna Fargas

La Guàrdia Civil i la Policia Local van muntar guàrdia durant una bona part del matí davant el pis del carrer del Sindicat

Una dona es va encadenar al balcó d'un pis de la seva propietat per reclamar que els seus llogaters, als que acusava de morosos, abandonessin el pis. Els fets van succeir ahir al matí en un pis del bloc número 3 del carrer del Sindicat. Segons van explicar amics de la propietària –Isabel Valverde–, passades les deu del matí, la noia va obrir la porta del pis amb l'ajuda d'un serraller, va entrar, va llençar alguns objectes que hi havia a la casa pel balcó i es va encadenar en un barrot del balcó on hi va col·locar una pancarta què deia "Inquilina morosa. Remedio: soy okupa de mi propiedad". Segons va explicar Isabel Valverde, els objectes que va llençar eren una mostra de la brutícia que hi havia al pis.

Quan van succeir els fets es va presentar una patrulla de la Guàrdia Civil per controlar que la propietària no tirés més objectes al carrer i li van advertir que això la perjudicaria a ella. Quan faltaven pocs minuts per les 12 del migdia, la patrulla de la Guàrdia Civil va abandonar el lloc i va arribar una patrulla de la Policia Local, que a l'igual que havien fet els anteriors agents, van intentar entrar al pis trucant a la porta i dialogant amb la propietària perquè es desencadenés i baixés. La noia sempre responia que la clau de la cadena i de la porta la tenia un amic, i que per tant no els podia obrir.

Una segona dotació de la Guàrdia Civil va arribar a la zona a quarts d'una del migdia i es va unir als dos policies locals. Més tard una segona dotació de la Policia Local es va acostar a la zona però de seguida va abandonar el lloc. Finalment va venir una tercera agent de la Polica Local que també va intentar parlar amb la propietària.

La situació es va allargar fins passades les dues del migdia, quan les forces de seguretat van entrar al pis i van desencadenar la propietària. A primera hora de la tarda ja s'havia retirat la pancarta i només quedava la cadena lligada a un dels barrots del balcó.

La propietària es queixava que no podia pagar la hipoteca i un pis de lloguer si la seva inquilina no li pagava el lloguer

La propietària es queixava que la seva inquilina no li pagava el lloguer del pis, que tampoc l'abandonava i que li estava destrossant. La noia, que té una filla, afirmava que no podia pagar la hipoteca i a més un pis de lloguer, si la seva inquilina no li paga cada mes i afegia que no podia veure com li destrossaven el pis i tampoc li pagaven el lloguer mentre ella i la seva filla no tenien lloc on viure. Segons una amiga de la propietària, el seu entorn sospitava que els inquilins del pis haurien subarrendat el pis a una altra persona i que ells tampoc hi estarien vivint.

Per la seva banda, una dona que va afirmar ser la inquilina del pis i que pels volts de les 12 del migdia estava al lloc dels fets va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que sí que havia pagat el lloguer i que al pis ja no quedava res perquè, tal i com havien quedat amb la propietària, l'estaven deixant, per tant no entenia perquè actuava d'aquesta manera.

Recordem que al mes de setembre la propietària ja va realitzar una vaga de fam al portal de l'edifici, tal i com va informar el Diari de Tarragona. La noia explicava que havia llogat el pis el mes de gener i que ja havia tingut algun problema amb el cobrament del lloguer que li havia impedit pagar puntualment la hipoteca. En aquell moment reclamava que havia pactat amb la inquilina que abandonaria el pis el dia 1 i que no ho havia fet i mentre que ella no tenia sostre on dormir.

Els fets van cridar l'atenció d'alguns curiosos i veïns

Els fets van cridar l'atenció de molts curiosos que s'aturaven per observar què estava passant. Es van produir alguns moments tensos quan la propietària es va posar més nerviosa i intentava explicar perquè s'estava encadenant entre llàgrimes i algun crit. Un altre moment de tensió va ser quan una dona des del carrer la va increpar pel que estava fent i va començar a explicar la seva opinió sobre el cas a molts dels curiosos que s'havien aplegat. Tot i això també hi va haver altres persones que intentaven calmar la propietària, com una veïna que des del balcó del costat va intentar convèncer-la perquè es desencadenés i obrís la porta.

Comenta aquest article