Informació general

S'inicien les obres de construcció d'unes plataformes reductores de la velocitat al vial del Cavet

Per Berta Ruiz

Les plataformes reductores de velocitat s'instal·laran als passos de vianants de la rotonda del vial de Cavet amb el camí del Corralet

L'Ajuntament iniciarà aquesta mateixa setmana els primers treballs de construcció de dues plataformes reductores de la velocitat a l'alçada de la rotonda del vial del Cavet amb el Camí del Corralet per tal de reduir la velocitat dels vehicles en aquesta via i millorar la seguretat dels vianants, especialment el pas dels alumnes de l'IES La Mar de la Frau i del CEIP Guillem Fortuny que es desplacen fins als centres escolars a peu o en bicicleta.

Plataformes reductores de la velocitat

Aquesta mesura és fruit de les nombroses queixes dels veïns del barri dels Ametllers i del Molí de la Torre, ja que molts vehicles que utilitzen aquesta via no respecten la velocitat màxima establerta de 50 km/hora. Des de l'AMPA de l'IES Mar de la Frau i les associacions de veïns d'ambdós barris van traslladar les seves inquietuds a l'Ajuntament de Cambrils per tal que s'adoptessin les mesures necessàries i reduir el perill d'accident en aquests passos. La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que durant aquesta mateixa setmana s'iniciaran els treballs previs de senyalització i adequació, i la setmana vinent es començaran les obres de construcció d'aquestes plataformes reductores de la velocitat en cadascun dels carrils d'aquest punt viari. Segons Forcadell "és un projecte ja previst sobre el què portàvem molt de temps treballant". A més, segons va apuntar la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, també se seguiran fent controls de velocitat en tot el vial del Cavet.

Sobre aquestes imminents mesures, des de l'Associació de veïns Els Ametllers s'ha emès un comunicat explicant que, "esperem que aquests elements tinguin un efecte immediat sobre la pacificació del trànsit a la zona i que millori la seguretat i la comoditat dels nostres fills en els seus desplaçaments diaris a l'escola o a l'institut. Ens ha costat aconseguir-ho, però finalment l'Ajuntament ha adoptat mesures eficaces per reduir la velocitat en una zona on el perill d'accidents és real i evident".

Nova senyalització al barri

D'altra banda, des de l'Ajuntament de Cambrils també s'han iniciat els treballs de la nova senyalització horitzontal i vertical al barri, després d'acordar un projecte de millora de la mobilitat i la seguretat viària al barri, el passat mes de desembre.

Aquest projecte de mobilitat incorpora diverses peticions realitzades per l'associació de veïns que comportaran diversos canvis en el trànsit com: la creació d'una rotonda en la confluència dels carrers del Camí de Vilafortuny, carrer del Camí del Corralet, carrer d'Arístides Mallol, carrer de Pisa i carrer de Moscou.
També s'establiran sentits únics de circulació a tots els carrers del barri, excepte els carrers perimetrals per tal de donar una major fluïdesa a la circulació; i es racionalitzarà la circulació a l'encreuament del carrer de Pisa amb el carrer de Belgrad, prop de l'Escola infantil Montessori i del CEIP Guillem Fortuny. S'implantarà també la "Zona 30" a tota la urbanització, limitant la velocitat dels vehicles per tal de reduir el nombre d'accidents i la seva gravetat. Finalment, el projecte també incorpora la millora de l'accessibilitat al barri des del vial del Cavet, amb l'entrada principal per la rotonda del vial amb el carrer de Pisa i el carrer del Camí del Corralet, que es converteix en via de sortida del barri al vial, per tal de minimitzar algunes situacions de perill que es donen en aquesta confluència.

Comenta aquest article