Esports

Els Vent d'Estrop celebren el final d'una temporada carregada d'èxits

Per Anna Fargas

 
 
A dalt, Joaquim Oliva, Joan Recasens, Ramon Marçal, Leandre Garcia i Jordi Savall mostrant els trofeus d'aquesta temporada. A sota, imatge de la festa
Els Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils van celebrar el final de la temporada esportiva el passat dissabte al vespre en una carpa ubicada al Club Nàutic Cambrils. Durant l'acte es van realitzar uns parlaments on es va fer balanç de la temporada esportiva i es va donar un reconeixement públic a totes les entitats que han col·laborat amb el club. En aquests parlaments van estar presents Jordi Savall –regidor de Joventut i Festes–, Joan Recasens –regidor de Cultura i Esports–, Joaquim Oliva –president del Club Nàutic–, Ramon Marçal –representant de Vilatel, empresa patrocinadora– i Leandre Garcia –vicepresident de l'entitat Vent d'Estrop–.

Després dels parlaments, on el Club Nàutic va fer entrega d'una placa per la tasca realitzada als vogadors de Cambrils, es va exposar un reportatge fotogràfic i es va oferir un sopar als assistents.

El Campionat d'Espanya, una fita més d'un any carregat d'èxits

El balanç del club davant d'aquesta temporada és molt positiu, Leandre Garcia va explicar que "som el club amb més fitxes de rem de banc fixe de Catalunya, amb només quatre anys tenim 180 fitxes federatives i hem aconseguit un primer Campionat d'Espanya, és un èxit de tots i ho hem de valorar". 

Els Vent d'Estrop han participat en la Lliga Catalana, el Campionat de Catalunya, la Lliga de les Terres de l'Ebre i el Campionat d'Espanya. Moltes de les tripulacions de Cambrils han aconseguit bones posicions en aquests campionats. La categoria infantil va resultar campiona de Catalunya i va obtenir el segon lloc en la Lliga Catalana. El cadet masculí va assolir la tercera posició tant en la Lliga Catalana com en el Campionat de Catalunya. El cadet femení va quedar en segona posició en la Lliga Catalana i quarta en el Campionat de Catalunya.

Pel que fa als equips sènior, el masculí va obtenir el novè lloc en la Lliga Catalana, el vuitè en el Campionat de Catalunya i el sisè en la Lliga Terres de l'Ebre. El sènior femení, va quedar en onzè lloc en la Lliga Catalana, dotzè en el Campionat de Catalunya i en la Lliga de les Terres de l'Ebre es van dividir en dos equips, l'A va obtenir la quarta posició i el B la sisena.

Finalment els equips veterans han estat els que han obtingut millors resultats. El veterà masculí A, va obtenir la segona posició en la Lliga Catalana i es va proclamar Campió de Catalunya. Per la seva banda, el veterà masculí B, va quedar en vuitè lloc en la Lliga Catalana i setè en el Campionat de Catalunya. En el Campionat d'Espanya també va participar un equip de veterans masculí que va assolir el sisè lloc.

El veterà femení A, ha resultat campió tant de la Lliga Catalana com del Campionat de Catalunya. I el veterà femení B, també ha fet molt bon paper quedant en quart lloc en la Lliga Catalana i sub-campiones de Catalunya. A més l'equip veterà femení que es va presentar al Campionat d'Espanya celebrat a Màlaga el 27 i 28 de setembre va aconseguir el títol de campiones d'Espanya.

En el IV Campeonato de España de Banco Fijo del Mediterráneo, els vogadors de Cambrils van presentar equip en la categoria de veterà masculí i veterà femení. En l'absoluta masculina no van aconseguir entrar en les regates de les semifinals i en l'absoluta femenina van quedar en setè lloc de dotze tripulacions.

Reforçar l'esport base i realitzar rem adaptat

De cara el futur els Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils tenen una serie de projectes i objectius. Leandre Garcia va explicar que "l'important és la base social, fomentar l'esport des de la base, tot i que amb el llagut no és aconsellable per a menors de 13 anys, perquè és una embarcació pesada. Però estem en converses amb la federació de cara a tenir altres embarcacions més lleugeres on els nens de 8, 9 i 10 anys poguessin iniciar-se".

D'altra banda el club també està preparant un projecte "que ens engresca molt" tal i com va comentar Garcia, on, amb col·laboració amb la Fundació la Caixa es preveu realitzar rem adaptat. Per tirar endavant aquest projecte, els Vent d'Estrop ja estan realitzant converses amb el Gripau Blau i Leandre Garcia va explicar que "potser també es podrà ampliar al taller Baix Camp, volem ser una referència a nivell comarcal".

Finalment l'entitat també s'està plantejant iniciar gestions per incloure el rem en les unitats didàctiques escolars. Leandre Garcia va comentar que "l'Ajuntament ha creat una idea per aportar a les escoles la vela com a crèdit, a aquest crèdit es podria unir el rem, perquè pensem que junt podria ser una dinàmica bona per acostar la gent al mar". Tot i això aquesta idea encara està en una fase molt inicial ja que implica a molts agents, tal i com va comentar Garcia, "implica a l'Ajuntament, a Ensenyament i nosaltres necessitariem una altra tipus de monitoratge, per tant, de moment encara no està proposat".

Comenta aquest article