Cultura

La Biblioteca ofereix recursos formatius als centres educatius de Cambrils

Per Redacció



Imatge de la Biblioteca Municipal aquest setembre
La Biblioteca Pública Municipal ha preparat una oferta de recursos formatius als centres educatius de Cambrils. Els objectius que la Biblioteca vol treballar aquest curs escolar 2008-2009 són donar a conèixer què és la biblioteca pública i quins serveix ofereix; aprofitar al màxim els reursos d'informació, físics i virtuals de què disposa aquest equipament; fomentar la lectura entre els ciutadans i especialment entre infants i joves i oferir assessorament i suport als responsables de les biblioteques escolars.

L'oferta de serveis als centres educatius d'aquest any es centra en sessions de formació sobre la Biblioteca i sobre fonts d'informació i en el préstec de lots que permetrà als centres disposar de tot tipus de documents durant més temps per treballar a l'aula o a la biblioteca escolar.

Visites Formatives

Els centres escolars poden contactar amb la Biblioteca per tal de realitzar unes visites formatives, dividides per edats, i que tenen l'objectiu principal de donar a conèixer l'equipament i els seus serveis. Per concerta les visites els centres han de contactar amb la Biblioteca a través de correu electrònic i demanar la cita amb un mes d'antelació com a mínim.

Les visites formatives estan adequades a l'edat dels alumnes. "Vine a conèixer la Biblioteca" és l'activitat pensada per alumnes d'educació infantil, P3, P4 i P5, i pretén treballar els hàbits de conducta a l'espai de la Biblioteca. Per als alumnes més grans els objectius es centre més en aprendre quins són els instruments de cerca i com usar-los, "Joc de pistes a la Biblioteca" està adreçada a nens de primària de 2n, 4t i 6è, "Coneixent la Biblioteca", es centra en els alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius i "Et presentem la Biblioteca", està adreçat als alumnes d'escoles d'adults i de PTT.

Assessorament tècnic per als responsables de biblioteques escolars i préstec per als centres

La Biblioteca ofereix una serie de serveis dirigits als centres escolars. Els responsables de les biblioteques escolars poden rebre assessorament tècnic sobre l'organització i el funcionament de la biblioteca escolar, aquestes consultes les poden realitzar de forma presencial, per telèfon o correu electrònic. A més el Pla de Foment de Lectura, oferta a les AMPES la xerrada "Llegir per lleure, llegir per viure" perquè l'incloguin dintre de las seva Escola de Pares i que parla sobre la importància dels llibres i ofereix una selecció de llibres.

El centres també poden demanar uns préstecs dirigits especialment a la comunitat educativa de Cambrils i als responsables de biblioteques escolars. La Biblioteca ofereix dues modalitats de préstecs el Lot a la Carta, on el centre pot sol·licitar un lot de documents sobre un tema determinat; i les Maletes, on es pot sol·licitar un dels lots que la Biblioteca ja té confeccionats sobre temes concrets.

Comenta aquest article