Cultura

S'enceta un nou curs de l'Aula de Gent Gran de Cambrils amb més de 150 alumnes

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Joan Recasens, Robert Benaiges, Montserrat Massagué, Maria Bargalló i Josep Torrellas, ahir durant l'acte d'inauguració del nou curs

Ahir a la tarda a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran es va fer l'acte d'inauguració del nou curs de l'Aula de Gent Gran de Cambrils de l'extensió universitària adscrita a la Universitat Rovira i Virgili. L'acte d'obertura va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura –Joan Recasens–, la presidenta de l'Aula de Gent Gran de Cambrils –Montserrat Massagué–, la vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV –Maria Bargalló– i el professor de la Universitat de Girona –Josep Torrellas–, que ahir mateix encetava el cicle de xerrades i conferències.

"Potenciar la formació i l'aprenentatge i comunicar-nos"

La presidenta de l'Aula de Gent Gran –Montserrat Massagué– encetava el curs amb unes paraules d'agraïment adreçades als alumnes de l'Aula, uns alumnes que segons va dir, "són el més important, perquè sense alumnes no hi ha aules". De fet, curs rere curs augmenta el nombre d'alumnes que assisteixen a les xerrades de l'Aula de Gent Gran. Enguany, es comptarà amb uns 150 alumnes. Montserrat Massagué també va apuntar que hi ha dos objectius fonamentals de l'Aula de Gent Gran de Cambrils; per una banda, "potenciar la formació i l'aprenentatge de la gent gran amb temes d'interès i d'actualitat com la política, la història, l'economia o l'art. Hem d'estar vius, hem d'estar atents i donar vida als nostres anys". Per altra banda, Montserrat Massagué també va dir que a través de l'Aula, "ens comuniquem, ens relacionem i fem amistats. A més, sempre se surt havent après i havent reflexionat sobre qüestions que els professors ens ensenyen".

Per la seva part, la vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV –Maria Bargalló– també va donar la benvinguda als alumnes del nou curs de l'Aula i va afegir que "després d'onze anys d'una feina constant, seguim vetllant per mantenir el nivell de les activitats. No és fàcil arribar a aquesta fita". Bargalló va destacar la vessant social d'iniciatives com aquesta, ja que segons va explicar, "des de la Universitat Rovira i Virgili deixaríem de fer bona part de la nostra feina si només penséssim en els alumnes d'entre els 18 i els 25 anys. Tenim una responsabilitat social i un servei d'aportació a la societat. És un orgull per a la URV tenir aules com aquesta".

Finalment, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va adreçar unes paraules d'agraïment a tots aquells que fan possible que l'Aula de la Gent Gran creixi any rere any.

Xerrada inaugural

Després de l'acte d'inauguració oficial del curs també va tenir lloc la primera xerrada del programa d'activitats del primer trimestre. Aquesta va anar a càrrec del professor de la Universitat de Girona –Josep Torrellas– que va oferir la conferència "Envellir en positiu. L'aventura de la vida, quart episodi".
Durant la resta del trimestre seguiran les xerrades amb diferents temes sobre política, història, literatura, astronomia, art o economia.

Comenta aquest article