Informació general

S'inaugura el curs de la UNED a Cambrils amb la incorporació dels nous estudis d'idiomes i de Turisme

Per Anna Fargas

Josep M. Franquet, Carme Duch, Robert Benaiges i Salvador Matas durant l'acte d'inauguració

Els nous estudis de la UNED a Cambrils es van presentar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils ahir al vespre.  L'acte va servir per inaugurar el nou curs 2008-2009 de l'extensió de la UNED de Tortosa a Cambrils i commemorar els 10 anys d'existència d'aquests estudis al municipi. La inauguració va anar a càrrec de Josep M. Franquet –director del centre de la UNED a Tarragona–, Carme Duch –directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Salvador Matas –regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació–.

Ampliació de la UNED a Cambrils a l'Escola d'Hoteleria i Turisme

Aquest any a l'extensió de Cambrils s'hi incorpora la diplomatura de Turisme i nous idiomes als estudis d'Idiomes. Amb aquestes dues novetats, la UNED a Cambrils ofereix cinc estudis diferents: Història, Filologia, Curs d'Accés a la Universitat per a majors de 25 anys, Centre Universitari d'Idiomes a Distància i la Diplomatura de Turisme.

Els estudis de la UNED s'iniciaran la setmana vinent. Els estudis de Filologia, Història i el Curs d'Accés a la Universitat es continuaran duent a terme els dimarts al Centre Cutural, i l'Escola d'Hoteleria i Turisme serà on es cursarà la diplomatura de Turisme i els estudis d'Idiomes els dimecres. Recordem que l'Escola d'Hoteleria i Turisme va signar un conveni amb l'Ajuntament de Cambrils i el centre de la UNED a Tortosa per la cessió d'uns espais del seu centre per dur a terme aquests dos estudis. Josep M. Franquet va explicar que  L'avantatge de fer Turisme a l'Escola d'Hoteleria "és que permet que els alumnes que acaben els cicles superiors d'Hoteleria puguin continuar els estudis universitaris al mateix centre".

Josep Oliveras Samitier va ser l'encarregat de realitzar la lliçó inaugural

Josep Oliveras Samitier –director de la Càtedra de Desenvolupament Sostenible DOW-URV– va ser l'encarregat de realitzar la lliçó inaugural que es va centrar en el turisme sostenible. Abans de la conferència, es va entregar una placa d'homenatge a Javier Martínez Palacio que actualment està jubilat, però havia ocupat el càrrec de director de la UNED a Tortosa durant molts anys.

La UNED disposa de 18 carreres universitàries i tal i com va comentar Josep M. Franquet "
és la primera universitat d'Espanya amb gran diferència en quan a nombre d'alumnes, en té 180.ooo". Franquet va explicar que la UNED "rendeix un servei a la societat" ja que és ideal per aquelles persones que volen fer una segona carrera, que han de compatibilitzar els seus estudis amb el treball o acabar uns estudis que en el seu moment van començar i no els havien acabat.

Comenta aquest article