Informació general

L'Ajuntament aprova el projecte de construcció de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte virtual del futur edifici de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació

L'Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte d'execució de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació, un edifici de quatre plantes d'alçada que s'ubicarà a l'avinguda de l'Horta de Santa Maria, en un solar triangular de 725,55 m2 que actualment forma part de la zona d'aparcament d'aquest indret. Aquest projecte té un pressupost de gairebé cinc milions d'euros.

3.673,22 m2 de superfície construïda

Aquest futur edifici municipal tindrà 3.673,22 m2 de superfície construïda, distribuïts en les quatre plantes superiors, la planta baixa i un soterrani. En realitat es tracta de dos edificis amb dues entrades diferents, tal com ha explicat el regidor d'Ensenyament, Salvador Matas, a Revista Cambrils Diari Digital, "per una banda hi ha el soterrani, la planta baixa i la primera planta que correspondrà a l'Ateneu Juvenil i les sales 2, 3 i 4 que correspondran al servei d'Educació i de Formació, inclosa l'Escola d'Adults, la UNED, el Servei de la Borsa de Treball Municipal, ... serà un lloc centralitzat on també hi haurà els serveis educatius".

Ateneu amb sala de concerts de 180 m2

L'Ateneu Juvenil disposarà, al soterrani de l'edifici, d'una sala de concerts de 180 m2, tres bucs d'assaig d'uns 18 m2, un taller de producció artística de 20 m2, tres camerinos, dos escenaris, un bar, lavabos i magatzem. A la planta baixa s'ubicarà el PIJ, el Servei d'Assessorament Laboral (SAL), l'Oficina d'Habitatge, una sala polivalent, el vestíbul de la sala de concerts i un control de taquilla que anirà precedit per un espai exterior de trobada d'uns 116 m2. A la primera planta s'hi ubicarà l'Espai Fòrum, la zona de gestió tècnica i administrativa, un espai multimèdia, una sala d'estudi, una sala de reunions i una aula d'informàtica.

Centre de Formació

El Centre de Formació ocuparà les tres plantes superiors de l'edifici. El que serà la segona planta disposarà de quatre aules de formació, dues aules d'informàtica, biblioteca, hemeroteca, una aula de videoconferència, una sala polivalent de 37 m2, una sala de professors, els serveis de gestió de la URV i una aula exclusiva per a la connexió a internet.
La tercera planta tindrà sis aules de formació, dues aules d'informàtica, una aula-taller, tres sales de tutoria, un espai de trobada informal, un espai de reprografia, una sala de professors, el despatx de direcció i un magatzem. La quarta planta acollirà el Departament de Polítiques Actives d'Ocupació, el Servei d'Orientació Educativa i Professional (SOEP), el Servei d'Itineraris Personals i d'Inserció (IPI), dos despatxos polivalents, una sala de reunions, un altre espai de trobada informal, cuina, sala de professors i un arxiu magatzem-reprografia.

Inici d'obres el 2009

Segons ha explicat l'alcalde, Robert Benaiges, a Revista Cambrils Diari Digital, "és una obra que de manera obligatòria hem de tirar endavant perquè el projecte és de fa molt de temps i ja disposem del pla d'usos. A més, el projecte ara ja està aprovat i aquest proper 2009 les obres s'han d'iniciar".
Pel que fa al finançament, Benaiges diu que s'han de veure quins recursos econòmics s'hi poden destinar "i d'on els traiem aquests recursos. Ho podem fer amb aportació directe de l'Ajuntament o a través de l'Empresa Municipal del Patrimoni, ho hem de decidir".

Comenta aquest article