Esports

Manuel Tuduri és nomenat nou president de la Unió d'Escacs de Cambrils

Per Anna Fargas

Manuel Tuduri, nou president de la Unió d'Escacs de Cambrils, ahir al local del club

La Unió d'Escacs de Cambrils ha realitzat el canvi de president i la renovació de junta. Manuel Tuduri és el nou president i succeeix a Joan Albert Campos que ha ocupat el càrrec durant sis anys i que ara continuarà com a vocal de la junta.

L'assemblea que va escollir la nova junta es va realitzar el 20 de setembre. La junta està formada per Manuel Tuduri com a president, Robert Figueras com a vicepresident, David Vizcaino com a tresorer, Albert Baiges com a secretari i Joan Albert Campos, Josep Maria Colominas, Ana Escribano, Jordi Piqué, Miguel Reyes, Antonio Serrano com a vocals.

25 anys com a secretari del club

Manuel Tuduri va arribar a Cambrils el 1979, i tal i com va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, l'any 1981 "em vaig adonar que hi havia un club d'escacs a la plaça del Pòsit i vaig començar a jugar per equips". El 1983 Tuduri va ser nomenat secretari del club, càrrec que ha ocupat fins ara, "he estat secretari del club 25 anys i ara ha entrat gent jove a ocupar els càrrecs de tresorer i secretari, i això està molt bé". Manuel Tuduri també participa amb el primer equip del club, ocupa el número sis dels deu jugadors que l'integren.

30 federats que participen en competicions

Actualment la Unió d'Escacs de Cambrils compta amb més de 50 socis, una trentena dels quals tenen fitxes federatives i participen en competicions.

El club disposa de tres equips que juguen en campionats provincials, un en la categoria més alta, anomenada preferent, i que està format per 10 jugadors, i els altres dos equips, formats per 8 jugadors cadascun d'ells, competeixen en la primera provincial. Manuel Tuduri va explicar que en la segona categoria "no tenim equips i ens plantegen realitzar un cursos d'escacs per poder formar un equip per aquesta categoria".

Potenciar l'escola d'escacs

De cara al futur, Tuduri va comentar que "es continuarà amb el que s'està fent, ja que jo he format part del que s'ha estat duent a terme aquests anys, no comencem de zero". Tot i això la Unió d'Escacs vol potenciar l'escola d'escacs per tal d'agrupar més gent jove que vulgui jugar. Per aquesta raó s'han programat unes classes d'escacs que es duran a terme els dissabtes al matí. El proper dissabte es realitzaran les proves per mirar el nivell dels participants en el curs i dividir-los per grups. Manuel Tuduri va explicar que aquest curs està obert a gent de totes les edats tot i que de moment s'han escrit joves de 8 fins a 14 anys. Qui vulgui participar en aquests cursos es pot posar en contacte amb el club, els cursos són gratuïts i només cal fer-se soci del club que té un cost de quatre euros l'any.

Entre el desembre i el març Cambrils acollirà, com acostuma a fer des de fa uns anys, dos campionats d'escacs. El 8 de desembre es celebrarà el 10è Campionat d'Escacs de Cambrils i els dijous dels mesos de febrer i març el Casal Municipal de la Gent Gran acollirà el Campionat d'Escacs Provincial de Veterans que es realitza a Cambrils des de fa uns 8 anys i hi participen més de 100 jugadors de més de 60 anys.

Comenta aquest article