Informació general

La Generalitat aprova el planejament de totes les àrees residencials estratègiques de Catalunya

Per Lluís Rovira i Barenys

El vial del Cavet és un dels límits del SUND-A. A la dreta del vial es poden veure part d'aquests terrenys; a l'esquerra, les instal·lacions del càmping Baix Camp
El vial del Cavet és un dels límits del SUND-A. A la dreta del vial es poden veure part d'aquests terrenys; a l'esquerra, les instal·lacions del càmping Baix Camp

El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, a través de les comissions territorials d'urbanisme corresponents, ha anat aprovant, al llarg del mes de setembre, els plans directors urbanístics de totes les àrees residencials estratègiques (ARE) que s'impulsaran a Catalunya, tal i com feia públic la mateixa Generalitat aquest passat divendres a través d'un comunicat de premsa.
Segons aquest comunicat, la Generalitat, després de consultar els ajuntaments dels 80 municipis implicats, entre ells Cambrils, ha definit les 94 àrees residencials estratègiques que es contemplen a tot Catalunya. 
El desenvolupament d'aquestes ARE suposaran la construcció de 90.097 pisos dels quals 48.860 corresponen a alguna de les tipologies pròpies de l'habitatge protegit. La superfície total construïda serà de 1.523 hectàrees.
Aquests plans s'aprovaran definitivament el març de 2009 i contenen l'ordenació detallada d'aquests nous eixamples i la documentació pròpia dels projectes d'urbanització. La Generalitat calcula que a principis de l'any 2010 es podrien començar a urbanitzar els diferents sectors.

34 hectàrees i 2.067 habitatges a Cambrils

La futura Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Cambrils està previst que s'ubiqui a la zona del Sòl Urbanitzable No Delimitat (SUND-A), compresa entre la riera de Maspujols i el camí del Corralet situat a la part nord del vial del Cavet.
L'ARE de Cambrils comprèn una superfície de 34,46 hectàrees i ha d'acollir un total de 2.067 habitatges,1.034 dels quals seran d'habitatge protegit i la resta seran d'habitatge lliure.

Al·legacions a l'ARE

Revista Cambrils Diari Digital ha pogut saber que es preparen al·legacions, tant a nivell individual com per part d'algun col·lectiu, en contra de la realització d'aquest ARE a Cambrils que properament seran lliurades a Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

Comenta aquest article