Cultura

El cor uruguaià Coro Pro-Música de Trenta y Tres actua en el XVI Cicle de Música Vocal de Cambrils

Per Berta Ruiz

Moment de l'actuació a la Cripta de l'Ermita

Aquest passat dissabte a la tarda va tenir lloc a la Cripta de l'Ermita el primer concert del XVI Cicle de Música Vocal de Cambrils –organitzat per la Coral de la Verge del Camí– amb l'actuació del Coro Pro-Música de Treinta y Tres d'Uruguai, sota la direcció del mestre Alejandro Guillermo. 

Aquest cor va oferir a Cambrils el primer dels concerts de la gira que aquest grup uruguaià realitzarà durant el mes d'octubre per l’estat, el principat d'Andorra, Alemanya i França. El repertori va estar basat en obres de compositors del seu país així com en repertori extret de ritmes tradicionals com el candombe i la murga. També es van presentar peces del folklore de Treinta y Tres com “El Olimar es un sueño” i “Cuando empieza a amanacer”.
El grup és un cor mixte format per 31 cantaires que va ser creat a l'any 1988 i està especialitzat en la recuperació de melodies tradicionals de la seva regió. Al 2005 va editar un CD amb la col·laboració de la Intendència de Treinta y Tres on es fa un recull música de la seva ciutat “Cantares de Treinta y Tres”. El cor ha realitzat gires per l'Argentina –al festival Cantapueblo de Mendoza– i els Estats Units –a Utah i Idaho–. Cambrils és doncs, el primer concert que aquesta formació ofereix a Europa.  

El Cicle de Música Vocal de Cambrils programarà cinc concerts durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, tots ells amb el nexe comú de la música vocal amb diferents vessants i estils.

Relació amb la Coral de la Verge del Camí
  
El motiu de la visita d'aquest cor uruguaià a Cambrils és la relació amb la Coral Verge del Camí. En el transcurs de la gira de la coral cambrilenca a Uruguai i Argentina l'any 2001, els cambrilencs també van realitzar el primer concert de la gira a la ciutat de Treinta y Tres convidats per aquest grup.
 
Recepció a l'Ajuntament

Els integrants del Coro Pro-Música de Treinta y Tres també van ser rebuts el passat divendres al matí a la sala de plens de l'Ajuntament per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Cultura –Joan Recasens–. Durant l'acte de recepció es van fer diferents intercanvis d'obsequis per part de l'Ajuntament de Cambrils i també per part del cor uruguaià. Per aquell mateix divendres, la Coral Verge del Camí també els hi va organitzar unes visites culturals per Reus i Tarragona, i durant el dissabte al matí també van poder conèixer Cambrils a bord del trenet turístic.

Moment de la recepció a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils

Comenta aquest article