Cultura

"Cultura de Pau" dóna el tret de sortida al cicle "Accions de pau en temps de guerra"

Per Anna Fargas

Gerard Martí i Joan Recasens durant la inauguració de l'exposició "Cultura de Pau"

La inauguració de l'exposició "Cultura de Pau", ha donat el tret de sortida al programa d'activitats del cicle "Accions de pau en temps de Guerra", organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. Joan Recasens –regidor de Cultura– i Gerard Martí –director del Museu d'Història de Cambrils– van ser els encarregats d'inaugurar l'exposició ahir al vespre a l'espai El Pati del Centre Cultural.

"Cultura per la Pau", és una exposició itinerant produïda per la Fundació per la Pau i coordinada per la Coordinadora d'ONG's Solidàries de Girona, que tal i com va comentar Gerard Martí, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "té un alt valor didàctic".

L'exposició consta d'una serie de panells que expliquen què és la Cultura de Pau, també apareix informació sobre campanyes internacionals de pau, què és l'objecció fiscal o el desarmament, a més també parla de valors com la tolerància o l'educació per la pau. En resum, tal com va explicar Gerard Martí "no explica cap fet històric, ni cap personatge, sinó que és una exposició sobre valors que ens permet calentar motors pel cicle que ara arrenca, i ens parla de la situació actual del món avui, d'enfrontaments, com estem i quins són els factors que fa que hi hagi violència en segons quins països, l'exposició explica el procés per donar valor a la Cultura per la Pau".

L'exposició oferirà material didàctic a les escoles

L'exposició té annex un material didàctic, per aquest motiu s'oferirà a les escoles que visitin "Cultura de Pau"i se'ls facilitarà aquest material. Martí va voler destacar que "malauradament d'aquest tipus d'exposicions no n'hi ha, una exposició que parli sobre la pau i ho contextaultizi en la nostra cultura i avui, no és fàcil trobar-la, vam haver de buscar-la i molt". L'exposició es podrà visitar a l'espai El Pati del Centre Cultural fins el 27 d'agost.

El proper acte del cicle "Accions de pau en temps de guerra es realitzarà el 24 d'octubre a les 19:45h, dins de la sessió del club de Lectura de la Biblioteca, i consistirà en una xerrada sobre el llibre "Francesc Vidal i Barraquer" escrit per Mossèn Josep Raventós, que estarà present en l'acte, juntament amb Margarita Mauri.

Comenta aquest article