Cultura

L'exposició fotogràfica "Capadòcia" de Josep M. Ferran presenta els paisatges més suggeridors d'aquesta regió turca

Per Berta Ruiz

Josep Maria Ferran, Robert Benaiges i Joan Pastó, durant l'acte d'inauguració

La sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional va ser l'escenari ahir al vespre de la inauguració de l'exposició fotogràfica "Capadòcia" de Josep Maria Ferran.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el president de l'Agrupació Fotogràfica –Joan Pastó– i l'autor de la mostra Josep Maria Ferran. Robert Benaiges va ser l'encarregat d'encetar l'acte amb unes paraules sobre la trajectòria fotogràfica de Josep Maria Ferran. Ferran va iniciar-se en la pràctica de la fotografia l'any 1964 i és membre fundador de l'Agrupació Fotogràfica des de l'any 1972. Segons va comentar Benaiges, "és una persona que en l'àmbit de la fotografia ha practicat tots els estils i tota l'evolució de la fotografia en els darrers anys. És una persona molt relacionada amb l'entitat fotogràfica –col·laborador des de la primera línia– i molt implicat en aquest art. Ara, ens presenta una exposició molt especial, d'un espai com és la Capadòcia a Turquia,  que té un paisatge molt especial, on l'aigua ha modelat unes figures molt especials i emblemàtiques. I que també és una zona que ha estat part de moltes civilitzacions".

"Un document real dels paisatges de la Capadòcia"

El president de l'Agrupació Fotogràfica –Joan Pastó– també va adreçar unes paraules sobre la mostra de Josep Maria Ferran. Una fotografia que va definir des de dues vessants, "en document real dels paisatges de la Capadòcia, però al mateix temps també és la seva visió, ja que dóna prioritat en algunes imatges a la llum, en d'altres a l'opacitat i les ombres, tot creant una visió artística de les formes tan singulars que proposa el paisatge".

Finalment, l'autor de l'exposició –Josep Maria Ferran– també va adreçar unes paraules per detallar alguns aspectes de la mostra. Segons Ferran, "a la Capadòcia la màgia de les formes, les llums i els volums és extraordinària. Analitzant i reflexionant sobre aquell paisatge te n'adones que has de produir imatges amb el màxim d'equilibri entre la informació i l'estètica. Per això, he tingut molta cura en l'enquadrament i la composició utilitzant tots els recursos possibles en la presa, tant lateral com frontal, picada i contrapicada, fins i tot el zenital des d'un globus. He fet les fotos amb diferents òptiques des del gran angle fins al teleobjectiu, i sempre emprant el blanc i negre".


La mostra fotogràfica "Capadòcia" es podrà visitar a la sala Àmbits del Centre Cultural fins al proper 27 d'octubre.

Comenta aquest article