Informació general

Neix l'Escola de Pares i Mares de Cambrils amb l'objectiu d'ajudar als pares en la seva activitat educadora

Per Anna Fargas

 
 
A dalt, Salvador Matas i Maricel Llaveria en el moment de la presentació. A sota, imatge de la xerrada "Les neures dels nostres fills adolescents"
L'Escola de Pares i Mares de Cambrils es va presentar ahir a la tarda a la sala d'actes del Centre Cultural. En l'acte hi van intervenir Salvador Matas –regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació– i Maricel Llaveria –regidora de Polítiques Socials i Salut–.

Tal i com va explicar Salvador Matas en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la iniciativa va sorgir del Fòrum Educatiu que es va celebrar el novembre de l'any passat en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), "es va detectar una demanda de donar formació als pares i mares perquè exerceixin la seva tasca, i es va marcar la fita de construir una veritable Escola de Pares i Mares". Matas va explicar que des del departament de Benestar Social ja es realitzaven actuacions, i també des de les AMPA d'algunes escoles es feien xerrades per als pares del centre, "per tant es van ajuntar les activitats que ja es feien i es va mirar què més es podia fer".

El PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) conjuntament amb les associacions de mares i pares d'alumnes de Cambrils han treballat en el disseny d'aquesta Escola de Pares i Mares que té l'objectiu de facilitar a les famílies informació psicològica, pedagògica, etc, que pugui servir per ajudar en el desenvolupament personal i social del seu fill i millorar la dinàmica familiar. Al mateix temps té un segon objectiu que és potenciar el paper de l'AMPA ja que l'Escola de Pares i Mares, tal i com va comentar Matas "és la funció més natural que poden fer les AMPA".

Activitats programades per tot l'any

Les activitats programades per l'Escola de Pares i Mares estan adreçades als pares de nens de totes les edats, des de 0 a 3 anys fins a primària i secundària. El programa inclou xerrades i tallers pràctics, i a més a més un nou format anomenat "diàlegs" que consisteix en tres sessions on els pares s'expressaran sobre un tema, cadascú des del seu punt de vista, assessorats per un expert i d'aquesta manera intentaran anar més enllà i buscar solucions.

Tot i que de moment només s'han programat les activitats del primer trimestre, Salvador Matas va explicar que "es realitzaran activitats durant tot l'any, en un programa molt complet on hi ha activitats casi cada 15 dies". Les activitats estan dividides per les edats dels nens i els pares poden assistir a les que  més els interessi. Matas va comentar que aquesta Escola "neix amb la voluntat de continuïtat, i estem oberts a que es fagin altres propostes que en edicions posteriors inclouríem".

"Les neures dels nostres fills i filles adolescents", primera xerrada de l'Escola de Pares i Mares

La primera xerrada de l'Escola es va realitzar ahir després de la presentació del projecte. Eduardo Jarini Cristiani va ser l'encarregat de parlar sobre "Les neures dels nostres fills i filles adolescents". La xerrada està inclosa en el programa "Aprendre amb Tu" del Servei de Promoció de la Salut, i anava dirigida especialment als pares amb fills adolescents o joves i es va centrar en les relacions familiars i els diferents estats emocionals dels adolescents, amb l'objectiu d'ajudar als pares a entendre els canvis emocionals de l'etapa en què es troben els seus fills.

La propera xerrada, "El bebè emocional (gestació, naixement i criança)" es realitzarà dilluns vinent a les 18h hores al Centre Cultural i s'emmarcarà en la Setmana Mundial de la Lactància; i el dia 15 d'octubre serà el torn dels pares i mares d'alumnes d'educació infantil i primària, que a les 19h al Centre Cultural podran assistir a la xerrada "Cada casa és un món!!".

Comenta aquest article