Informació general

S'inicia la campanya de vacunació antigripal en què es distribuiran 100.000 dosis de vacuna al Camp de Tarragona

Per Anna Fargas

La campanya de vacunació antigripal a Catalunya es va iniciar ahir. Les vacunes estaran disponibles en els centres d'atenció primària i altres centres vacunals des d'ahir i fins el 30 de novembre. El Departament de Salut de la Generalitat ha estat l'encarregat de dur a terme aquesta campanya en la qual s'aplicaran de forma gratuïta prop de 1.500.000 dosis de vacuna antigripal, d'aquestes, 100.000 es distribuiran al Camp de Tarragona.

L'any passat el total de cobertura vacunal va arribar al 89% de la població. Donat que els virus de la grip varien les seves característiques antigèniques amb facilitat, les vacunes s'han d'elaborar cada any per tal d'incloure les soques que amb més probabilitat seran les responsables dels casos de grip de la temporada hivernal.

La vacunació s'adreça sobretot a persones amb alt risc de complicacions si pateixen la grip

La vacunació antigripal s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, alguns d'aquests casos són les persones de 60 anys o més, persones internades en institucions tancades, adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, dones embarassades, etc. D'altra banda, també s'adreça a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones d'alt grip com són professionals sanitaris, treballadors d'institucions que tinguin contacte amb pacients o residents, personal que presta assistència domiciliària a individus d'alt risc i persones que conviuen amb persones d'alt risc.

Segons informa el Departament de Salut de la Generalitat, en les epidèmies anuals de grip, cada any emmalalteix entre un 5 i un 20% de la població.

Comenta aquest article