Informació general

Joan Mas: "L'hospital lleuger està pendent de les modificacions que ha de realitzar Sagessa en el projecte"

Per Anna Fargas

Aspecte de l'hospital lleuger a principis del passat mes de setembre

L'estat de les obres de l'hospital lleuger va ser una de les preguntes que es van passar pel ple realitzat ahir al vespre. Va ser la formació de CIU qui, en boca de la seva portaveu –Mercè Dalmau–, va demanar informació sobre els terminis, l'estat actual de les obres i el cost final del projecte. Joan Mas –regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient– va especificar que les obres són de remodelació i ampliació, ja que el projecte inclou tant la construcció del nou edifici com la rehabilitació del CAP ja existent.

Pel que fa al nou edifici Mas va explicar que s'han hagut de modificar i redistribuir els espais per la inclusió d'un quiròfan ambulatori "que anirà situat al soterrani de l'edifici" i per la redistribució de la sala de radiologia. Segons Joan Mas, "estem pendents que Sagessa realitzi les modificacions del projecte per tal de poder acabar de redistribuir els espais". D'altra banda, les obres de rehabilitació de l'edifici actual no es podran realitzar fins que no es traslladi el material d'aquest a l'edifici nou, tal i com va comentar Joan Mas.

"Arriscant de nou l'edifici podria estar enllestit el gener del 2009", Joan Mas

Fent referència a la planta baixa que havia de servir per descongestionar les instal·lacions del CAP durant els mesos d'estiu i que estava previst que s'enllestís a meitats de juliol, Mas va comentar que es va enllestir "dues o tres setmanes més tard, però no vam veure oportú fer el trasllat a aquelles alçades de l'estiu". Pel que fa als terminis de finalització, Mas va comentar que "arriscant de nou l'edifici podria estar enllestit el gener del 2009, i les hores de rehabilitació de l'actual cap quatre mesos després de que es realitzés el trasllat dels instruments al nou edifici".

Mas va fixar el cost final de les obres d'ampliació i rehabilitació en "més o menys 5.616.000 d'euros". D'altra banda Xavier Martí –portaveu de la PLIC– va preguntar sobre l'ús de l'hospital lleuger, Joan Mas va explicar que "per la informació que tinc l'ús d'aquest hospital serà local i el comarcal serà el que s'està construint a Reus".

Comenta aquest article