Societat

Tres generacions del Ball de Bastons de Cambrils piquen a la Festa Bastoner

Per Èlia Bellmunt

Actuació dels Bastoners de la Saca de Sitges en la I Festa Bastonera de Cambrils
La primera Festa Bastonera de Cambrils va reunir cinc colles d’arreu de Catalunya el passat 11 de setembre a Cambrils. La festa, única a la província de Tarragona, l’organitza el Ball de Bastons de Cambrils i se celebrarà cada dos anys, l’any altern que no hi hagi Trobada Gegantera.

170 bastoners

En aquesta primera festa hi van participar 170 bastoners de les colles: Bastoners de Gràcia, Bastoners de Sabadell, Bastoners de Masquefa, Ball de Bastons del Vendrell, Bastoners de la Saca de Sitges i el Ball de Bastons de Cambrils. Eduard Pellicer –president del Ball de Bastons de Cambrils– fa balanç de la jornada: “aquesta primera festa ha estat una molt bona experiència, tenim moltes ganes de tornar a repetir d’aquí a dos anys”.

Al Parc del Pescador es va obsequiar els participants amb un record de la Festa Bastonera
Tres generacions

Amb motiu d’aquesta festa, els membres de l’actual colla tenien la intenció que els veterans participessin picant un ball. No obstant, aquests van intervenir en tota la cercavila. “Hem recuperat una colla que havia picat per darrera vegada l’any 1984. Ara intentarem enganxar-los de nou perquè tornin a picar i no es quedi en l’anècdota d’un dia”, comenta Pellicer. Així doncs, el dia 11 van picar tres generacions de bastoners cambrilencs: els veterans, la colla actual i els joves de la colla.

Cercavila i homenatge

La Festa Bastonera va consisitr en una cercavila per diversos carrers i places del Port, amb sortida a la plaça de la Constitució i arribada al Parc del Pescador. Va ser allí on cadascuna de les colles participants va fer un ball de presentació i els organitzadors els van lliurar un record de la I Festa Bastonera. A més, en aquesta festa es va fer un homenatge a Josep M. Ill –membre fundador de la colla recentment traspassat–. La jornada va acabar amb un dinar de germanor.

Comenta aquest article