Informació general

El Club Nàutic Cambrils oferirà cursos de vela als centres escolars cambrilencs

Per Berta Ruiz

Aspecte de les instal·lacions de l'Escola de Vela del Club Nàutic Cambrils

El Club Nàutic Cambrils va organitzar aquest passat dissabte una roda de premsa per donar a conèixer les instal·lacions del club i totes les activitats que s'hi realitzen, i ho van fer d'una manera força peculiar, amb una sortida a alta mar.

44 anys d'història

Abans de pujar a les embarcacions, l'actual president del Club Nàutic Cambrils –Joaquim Oliva– va donar la benvinguda a tots els mitjans de comunicació que van participar en la jornada i va explicar alguns dels principals projectes del club, la situació actual de les seves instal·lacions, així com totes les activitats i competicions que s'hi realitzen. Joaquim Oliva va repassar la història del club, un dels més antics de Cambrils, amb 44 anys d'història, sent l'entitat marítima de referència de la població.

Actualment, el club compta amb una important activitat, tant en la secció de vela com en la secció de vela, i aposta fortament per l'activitat esportiva i la difusió de l'activitat nàutica en totes les seves disciplines. El Club Nàutic Cambrils també aposta per la docència de qualitat, i per això compta actualment amb tots els mitjans disponibles per tenir un sòlid equip de regates, que és un referent esportiu a Catalunya i a la resta de l'Estat. Tal i com va explicar Oliva, l'Escola de Vela del club ofereix cursos durant tot l'any i participa en nombroses competicions nacionals, estatals i internacionals, gràcies a la tecnificació i dotació de serveis de l'escola.

El club també ha creat recentment l'Associació de monotips J80, que compta amb sis tripulacions i una oferta de regates socials per promoure l'afició en la navegació a vela. Aquesta oferta de regates va dirigida a aquelles persones que no cal que siguin sòcies del club.

Una fructífera Escola de Vela

L'Escola de Vela del Club Nàutic compta actualment amb 650 alumnes en cursos d'iniciació i perfeccionament, 200 alumnes més en vela escolar i 80 alumnes en bateig de mar en vela de creuer. L'equip de regates el formen 71 persones: 32 en la classe Optimist, 20 en Laser Standar, Laser Radial i Làser 4.7; 10 en classe 420 i 9 en vela lleugera. Tot plegat, sota la direcció de Josep Manel Sabaté, que és el director esportiu del CN Cambrils des del 2004 i Fabián Escudé, que és el director tècnic de l'Escola de Vela del CN Cambrils des del 2007.

Cursos de vela als centres escolars

Una de les novetats més imminents del Club Nàutic Cambrils és la posada en marxa d'activitats de vela escolar dirigida als centres escolars cambrilencs que hi vulguin participar. En aquests moments, el club s'ha posat en contacte amb els diferents centres escolars, per tal que aquells que ho vulguin puguin incloure la vela dins de la seva oferta d'activitats extraescolars. Tot plegat es podria posar en marxa aquest mateix curs, però de cara als mesos d'estiu.

Millora de les instal·lacions

El president del club també va fer un repàs de les inversions realitzades en els darrers anys per tal de millorar i ampliar les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils. En els darrers any s'ha realitzat un important esforç de millora de les instal·lacions, amb una inversió d'uns 3 milions d'euros. Aquest esforç inversor, també continuarà en els propers anys per tal de potenciar i millorar els serveis que ofereix el club, tant als seus socis com als aficionats al mar.

Actualment, les instal·lacions del club compten amb l'edifici social –que ofereix servei de restaurant–, l'Escola de Vela, el moll d'espera i una capacitat per a 417 amarraments.

Comenta aquest article