Informació general

L'oposició demana que es congelin els salaris dels 21 membres de la corporació local

Per Berta Ruiz



Xavier Martí, Mercè Dalmau i Francesc Garriga, el passat divendres en roda de premsa
Els tres grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils –Convergència i Unió, Plataforma Independent Cambrilenca i el Partit Popular– van realitzar el passat divendres a la tarda una roda de premsa per tal d'exposar la moció que presentaran conjuntament en el proper ple ordinari de demà dimarts. Aquesta moció planteja tot un seguit de mesures per tal de reduir la despesa corrent a l'Ajuntament, donada la situació econòmica actual.

"Que es congelin els salaris dels 21 membres de la corporació local"

La portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va ser l'encarregada d'exposar els principals punts d'aquesta moció per tal d'afrontar "aquesta crisi que afecta a tots els nivells: tant al finançament de l'Estat, el finançament de la Generalitat i dels ajuntaments i de totes les butxaques de les famílies". En la moció que presentaran CiU, PLIC i PP s'hi exposen diferents propostes: en primer lloc, "que es congelin els salaris i les prestacions dels 21 membres de la corporació local, tant dels que estan adherits al sistema de dedicació exclusiva com els que es troben en un altre règim";  "que es congelin els salaris dels càrrecs de confiança i també dels càrrecs de coordinació que hi ha a l'Ajuntament"; "que no es contracti més personal ni a l'Ajuntament ni a les empreses municipals, a no ser que sigui estrictament necessari. Ni que es consolidin més places de treball que no siguin imprescindibles"; "demanem que es paralitzin les campanyes públiques d'imatge i les publicacions municipals, impulsant la inclusió d'aquestes en la pàgina web municipal i que es retalli la publicació de fulletons publicitaris, exceptuant aquells que siguin imprescindibles" i "que cessi la compra de vehicles municipals, i que es passi a racionalitzar i coordinar l'ús dels vehicles ja adquirits".

Xavier Martí: "Estem disposats a col·laborar amb el govern en aquestes ordenances fiscals, sempre hi quan els impostos siguin congelats"

Sobre tota aquesta sèrie de propostes, el portaveu de la PLIC –Xavier Martí– va afegir que "aquesta moció és el primer pas del seguit de mesures que l'oposició plantejarà a l'equip de govern". De fet, segons va explicar Martí, està previst que la regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica –Anna Peláez– es reuneixi amb tots els grups per tal d'arribar a un acord sobre les properes ordenances fiscals. Martí va apuntar que, "estem disposats a col·laborar amb l'equip de govern en aquestes ordenances, sempre hi quan els impostos directes que afecten els ciutadans siguin congelats. Volem ajudar a les famílies més necessitades, que són les que sempre es veuen més agreujades. Plantejarem una sèrie d'accions per alleugerir aquesta crisi que estem passant i esperem que l'equip de govern s'hi adhereixi".

Francesc Garriga: "És necessari fer una contenció i racionalització de la despesa corrent. L'Ajuntament és l'empresa més gran de Cambrils amb més de 500 treballadors"

Per la seva part, el portaveu del PP –Francesc Garriga– va apuntar que "és necessari fer una contenció i racionalització de la despesa corrent, i en el cas que sigui possible, reduir-la. L'Ajuntament és l'empresa més gran de Cambrils, ja que té més de 500 treballadors. Sempre hem manifestat el nostre desacord amb la creació de noves empreses municipals, perquè entenem que és l'Ajuntament qui ha de donar i prestar els serveis i no les empreses".

Des del PP també es presentarà una altra moció per a la millora del finançament local. Sobre aquesta qüestió, Garriga fa afegir que "aquesta situació requereix de l'esforç de tots. En això ens trobaran al seu costat i esperem que quan nosaltres fem propostes també tinguem el govern al costat. L'esforç ha de ser conjunt i hem de forçar els nostres representants al parlament espanyol i català per tal d'aconseguir el màxim finançament local".

Comenta aquest article