Informació general

L'Ajuntament rep 129.000 euros per a la remodelació del Mercat de la Vila i les obres en alguns carrers del barri

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de les obres al carrer de Sant Josep

L'Ajuntament de Cambrils ha rebut recentment dues subvencions des del Consorci de Promoció comercial del departament d'Innovació, Universitats i Empresa per a la zona del barri antic de la Vila. Una d'aquestes subvencions té un valor de 29.540,95 euros i anirà destinada a les obres de millora del Mercat Municipal de la Vila; mentre que l'altra, de 100.000 euros es destinarà a les obres de remodelació que s'estan fent actualment al passeig d'Albert i als carrers de Sant Plàcid, de Sant Josep i Foix, tal i com ho va fer públic el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– el passat divendres. Cal tenir en compte que part d'aquesta subvenció s'utilitzarà per reduir l'import de les contribucions especials que han de fer front els veïns dels carrers de Sant Plàcid, de Sant Josep, Foix i passeig d'Albert.

Les dues subvencions estan emmarcades dins del Pla de dinamització del comerç urbà 2008, amb l'objectiu de consolidar i potenciar les diferents zones comercials d'aquest barri, tal i com va explicar Oliver Klein. De fet, des de l'Àrea de Promoció de Ciutat, l'associació de comerciants Vilacentre juntament amb els paradistes del Mercat de la Vila es vol potenciar encara més al barri, i s'està treballant en una normativa que fomenti el comerç i doni facilitats als emprenedors que vulguin dur a terme una iniciativa comercial al barri.

Subvenció per al foment de la participació ciutadana de la Llei de Barris

El regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– també va explicar que recentment s'ha rebut una altra subvenció de la Direcció general de Participació Ciutadana per valor d'uns 8.000 euros, "que ens serveix per seguir amb els processos participatius dins de la Llei de Barris. Per una banda, es l'elaborarà material de difusió per tal de donar a conèixer el projecte, i per altra banda, concentrar els esforços en una nova fase, que és la redacció dels projectes dels tres edificis públics: la muralla, la torre del Llimó i el forn del Tallero". Sobre aquests projectes, des de l'Ajuntament ja s'ha redactat un hipotètic pla d'usos i properament es treballarà en la redacció de cada projecte.

Obres de condicionament del refugi

Pel que fa a les obres de condicionament del refugi de la Guerra Civil situat a la plaça de l'església, Oliver Klein va comentar que les obres es reprendran en unes tres setmanes, abans de finals del mes d'octubre. Recordem, que fa uns mesos ja es va realitzar una primera fase de neteja i preparació per a càrrec d'un equip d'arqueòlegs, i ara es treballarà per adequar aquest espai a les visites i a la seva museització, juntament amb la col·laboració del Museu d'Història. S'ha d'estudiar quin tipus d'il·luminació s'hi instal·la i quin tipus d'informació i plafons s'hi col·loquen.

Comenta aquest article