Societat

L'Agrupament Escolta Gent de Mar inaugura el seu nou local

Per Anna Fargas

La canalla de l'agrupament va ser l'encarregada de tallar la cinta inaugural

L'Agrupament Escolta Gent de Mar va inaugurar el seu nou local el passat dissabte al matí. Durant l'acte els dos caps d'agrupament, Alba Colom i Dani Fortuny, van realitzar uns parlaments on van mostrar la seva satisfacció, alegria i agraïment per tots els qui han fet possible la rehabilitació del nou local. Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– també va dirigir unes paraules als assistents. A més l'acte també va comptar amb la presència de Joan Recasens –regidor de Cultura i Esports– i Jordi Savall –regidor de Joventut i Festes–.

Després dels parlaments, tots els nens i nenes van tallar una llarga senyera que s'havia col·locat al voltant del local per tal que ells mateixos fossin els encarregats d'inaugurar-lo. Recordem que durant tot el mes d'agost els membres de l'agrupament i els pares dels nens i nenes han estat treballant en la rehabilitació d'aquest nou local que es troba ubicat en l'antic bar de la zona esportiva de Cambrils Badia i que ha estat cedit per l'Ajuntament per un període de quatre anys.

"El nou local significa un avanç molt gran per nosaltres, ja que som 128 nens i a la parròquia no hi cabíem", Dani Fortuny

El nou espai serà utilitzat per la branca de llops i daines ja que és la més nombrosa i està formada per una seixantena de nens d'entre 8 i 10 anys. A més també s'ha creat un espai per al cau de caps, aquest any l'agrupament compta amb 19 caps. Al local de la parròquia de Sant Pere es mantindran les branques de castors, canalla de 6 i 7 anys, els rangers, d'11 a 13 anys i els pioners, de 14 a 16 anys.

Dani Fortuny va explicar que aquest nou local "significa un avanç molt gran per nosaltres, perquè ja som 128 nens i a la parròquia no hi cabíem i haguéssim hagut de dir a alguns nens que no, a més això ens dóna amplitud per agafar més nens i continuar la nostra tasca". El local s'ha adequat amb espais molt amplis en el seu interior i els finestrals l'il·luminen durant tot el dia, això suposa un canvi considerable respecte els caus situats a la parròquia de Sant Pere, en aquest sentit Fortuny va comentar que "és un espai molt més ampli que el local de la parròquia, es poden fer coses per fora, tallers a l'aire lliure i això és cosa d'agrair".

L'11 d'octubre s'iniciarà el nou curs de l'agrupament

La mateixa tarda del dissabte es va realitzar la Fira Xauxa, organitzada pels pares i mares de la canalla de l'agrupament, a la plaça de l'església de Sant Pere, i a continuació es va fer un espectacle musical infantil, amb un grup d'animació format per alguns dels caps de l'agrupament.

Diumenge es va posar el punt i final a la Setmana + Escolta que es va iniciar el cap de setmana passat, amb una caminada popular que va fer el recorregut Vilaplana - La Mussara - Vilaplana.

Ell dia 11 d'octubre s'iniciaran les activitats del curs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar amb una excursió conjunta de totes les branques.

Comenta aquest article