Informació general

L'Ajuntament engega accions per promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport

Per Berta Ruiz



Joan Berguedà, Laura Forcadell, Robert Benaiges i Joan Mas, ahir en la roda de premsa de presentació
Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, l'Ajuntament de Cambrils engega diverses accions encaminades a promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport net, sostenible i segur i també posa en marxa la campanya d'apropament a la Policia Local de Cambrils "Junts per la seguretat".

Aquestes diferents accions i propostes van ser presentades ahir en roda de premsa per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas–, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– i el Cap de la Policia Local –Joan Berguedà–.

"Pedalada per una mobilitat sostenible, segura i saludable"

Una de les primeres activitats que es realitzarà serà la "Pedalada per una mobilitat sostenible, segura i saludable", aquest proper diumenge 28 de setembre. La sortida tindrà lloc a partir de les deu del matí des de la plaça de l'Ajuntament, i les inscripcions es podran fer aquell mateix dia a partir de les nou del matí. Tots els participants faran un recorregut pels 16 quilòmetres de carril bici que actualment hi ha a Cambrils. Sobre aquesta iniciativa, el regidor de Medi Ambient –Joan Mas– va fer una crida a que la població hi participi, "a favor del medi ambient i contra el canvi climàtic".

Joan Mas va explicar que Cambrils és una de les ciutats que actualment compta amb més quilòmetres de carril bici, i de fet, "la bicicleta és un dels vehicles pels quals l'Ajuntament hi aposta fortament"

Campanya d'apropament a la Policia Local "Junts per la seguretat"

Per la seva part, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– va ser l'encarregada de presentar la campanya d'apropament a la Policia Local "Junts per la Seguretat". Aquesta campanya es farà entre el 29 de setembre i el 12 d'octubre, amb l'objectiu principal "d'aconseguir una policia més funcional, més propera i establir una connexió més gran amb la ciutadania", segons explicava ahir Forcadell.

La campanya inclou diferents propostes com l'adhesió a la campanya per promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport net, segur i sostenible amb la participació en la pedalada popular. També es posarà en marxa una altra activitat per promoure l'ús de la bicicleta entre els més joves. Agafant com a model l'experiència que ja van iniciar l'IES Mar de la Frau, el CEIP Cambrils i el CEIP Guillem Fortuny, la regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat vol promoure a la resta dels centres educatius l'ús de la bicicleta per anar a l'institut o al col·legi. Per facilitar-ho, durant els dies que duri la campanya, s'establiran un seguit de punts de trobada i recorreguts des dels diferents barris a les escoles, i els joves aniran acompanyats per policies en bicicleta.

Aquesta campanya també inclou una taula rodona a la Ràdio i Televisió de Cambrils, on els diferents agents podran debatre sobre la relació que s'estableix entre la ciutadania i la Policia Local.

Pla de col·legis i millores en la senyalització viària a l'entorn dels centres escolars

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– i el Cap de la Policia Local –Joan Berguedà– també van repassar algunes de les accions que es duen a terme per aconseguir una mobilitat segura en el municipi. El Pla de Col·legis regula el trànsit en horari de les entrades i sortides als centres escolars, vigilància a l'entorn i vigilància de l'absentisme escolar. D'altra banda, també s'han fet tasques de millora de la senyalització viària a l'entorn dels centres escolars.

Comenta aquest article