Societat

Foc i música a ritme trepidant a l’espectacle final de la XIV Nit del Foc

Per Èlia Bellmunt

Encesa final a la plaça del Setge de totes les colles participants al correfoc

La XIV Nit del Foc va aplegar, un any més, milers de persones que van gaudir d’una nit de foc, diables, bèsties de foc i música al Barri Antic. La Colla Gegantera Tota l’Endega és l’organitzadora d’aquesta festa, que, el dissabte 3 de setembre, va oferir tot d’actes gratuïts. El primer d’aquests es destina a la canalla. La plaça d’Espanya és l’escenari del correfoc infantil, del qual es van fer càrrec els Diables Infantils del Ball de Diables de Sitges - Colla Vella. Enguany, per primera vegada, el correfoc infantil va sortir de la plaça i va fer un petit recorregut pels carrers més propers. Per acabar es va oferir una xocolatada.

El correfoc

La mateixa plaça d’Espanya va ser escenari, a dos quarts d’onze de la nit, de l’inici del correfoc. Per segon any consecutiu, el Ball de Diables “Els Cagarrieres” de Cambrils van ser els responsables de l’espectacle inicial. “Està molt bé la participació dels Cagarrieres a l’espectacle inicial, perquè els diables i la Nit del Foc estan vinculats”, comenta Josep M. Masdeu –cap de colla de Tota l’Endenga–.

Correfoc infantil, a la plaça d'Espanya 
Totes les colles participants al correfoc es va concentrar a la plaça d’Espanya i, després de l’encesa inicial, van anar sortint en processó pels carrers del Barri Antic. El correfoc es caracteritza perquè es fa en carrers estrets i a les fosques. En aquesta edició de la Nit del Foc hi van participar el Grup de Diables de Maspujols, el Ball de Diables de Sitges - Colla Vella, el Ball de Diables “Els Cagarrieres” de Cambrils, la Víbria de Tarragona, el Bou de Foc del Vendrell, el Lluert de Cambrils, el Marquès de Los Vélez de Cambrils i el grup de percussió Cop de Cap de Cambrils.

Foc i música

El correfoc va acabar a la plaça del Setge i a mesura que cada colla hi entrava pel portal del carrer Major feia una encesa. Al mateix lloc, i per tancar el correfoc, es va fer un espectacle final de foc i música que rememora els fets del Setge de 1640. La nit va acabar amb el concert, al Parc del Pinaret, de La Fundación Tony Manero i Los Fulanos.

De cara als 15 anys

Josep M. Masdeu –cap de colla de Tota l’Endenga– fa un balanç positiu de la XIV Nit del Foc: “no hi va haver incidents, no es va cremar res, cap veí es va queixar, no va ploure… en definitiva, tot va sortir com volíem”. L’any vinent s’arribarà a la XV Nit del Foc, una aniversari que Tota l’Endenga pensa celebrar: “amb tants anys ja ens hem fet un nom i som coneguts, cada any ve més gent. No obstant, amb motiu de l’aniversari aprofitarem per modificar algunes coses, perquè portem molts anys amb el mateix esquema. Ja tenim algunes idees per millorar la propera edició, que sens dubte serà especial, però tot està molt verd encara”.

Comenta aquest article