Informació general

La campanya “Mou-te en bici” pretén fomentar l’ús de la bicicleta a Cambrils

Per Èlia Bellmunt

Salvador Matas –regidor de Medi Ambient– i Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– van provar les bicicletes dels treballadors municipals
Fomentar l’ús de la bicicleta a Cambrils és el principal objectiu de la campanya “Mou-te en bici a Cambrils” que ha engegat l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils. Aquesta campanya és una activitat més de les previstes en el Pla d’Acció Local Cap a la Sostenibilitat (PALS) de l’Agenda 21. Un pla que preveu múltiples actuacions per tal de potenciar l’ecomobilitat, és a dir, una mobilitat sostenible i alhora segura: “hem de sensibilitzar la població i aconseguir un canvi d’hàbits en la mobilitat”, manifestava Salvador Matas –regidor de Medi Ambient–.

“Mou-te en bici”

Les Àrees de Medi Ambient i Turisme han editat conjuntament una guia amb un plànol de la trama urbana de Cambrils on consten els carrils bici existents –17 quilòmetres– i els previstos. Entre d’altres dades d’interès, hi consta el temps que es tarda a fer els recorreguts o la localització dels aparcabicicletes. Cal dir que enguany s’han creat 175 noves places d’aparcabicicletes i que totes s’han senyalitzat.

Una altra iniciativa ha estat adquirir una flota de 20 bicicletes per als treballadors de l’Ajuntament. L’ús de les bicicletes es restringeix als desplaçaments urbans durant la jornada laboral: “s’adreça principalment a aquells que no treballen a l’edifici consistorial però s’hi desplacen sovint o bé a aquells a qui la seva feina els requereix fer sortides”. Properament es preveu adquirir deu bicicletes més i destinar-ne també al servei d’educació viària de la Policia Local. Dins aquesta campanya s’engloba la creació de la Comissió Cívica de la Bicicleta i les rutes “Passegem per Cambrils en bicicleta”.

Passejar en bicicleta

Les excursions programades, des d’ara i fins a l’abril, al cicle “Passegem per Cambrils en bicicleta”, tenen per objectiu apropar el patrimoni natural, històric i cultural als participants. En aquesta segona edició els itineraris visiten el Parc Samà, les Caves Marc Vidal, el castell de Vilafortuny, la torre del Dolça, la vil·la romana de la Llosa o l’ermita de la Mare de Déu de la Roca. Entre els participants a les sortides es faran regals i se sortejarà una bicicleta. La Penya Cicloturista Cambrils i el Museu d’Història també col·laboren en l’organització de les excursions. La primera sortida, el 25 de setembre, es va fer pels carrils bici de Cambrils, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Setmana de la Mobilitat

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va tenir lloc del 22 al 29 de setembre. Coincidint amb aquesta, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils va editar un tríptic on es recullen diverses actuacions que ja s’han dut a terme o que es preveu realitzar per millorar la mobilitat a peu, en vehicles a motor privats, en transport públic col·lectiu i en bicicleta.

Comenta aquest article