Societat

L'Agrupament Escolta Gent de Mar enceta el nou curs d'activitats amb una xerrada i un populós sopar al carrer

Per Berta Ruiz

Un moment de la xerrada al casal parroquial de l'església de Sant Pere

L'Agrupament Escolta Gent de Mar enceta el nou curs d'activitats amb un extens programa d'activitats. Si l'anterior cap de setmana participaven activament en la III Mostra d'entitats, aquest passat cap de setmana van organitzar una xerrada i un sopar popular que engegaven de nou l'activitat escolta a Cambrils.

Aquest passat dissabte 20 de setembre a la tarda es va inaugurar al vestíbul del casal parroquial de l'església de Sant Pere una exposició fotogràfica que recull les activitats lúdiques i culturals realitzades per tots els escoltes durant el passat curs 2007-2008. Després, Jordi Escoda –membre de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i tècnic del Consell Nacional de Joventut– juntament amb Anna Catà van oferir una xerrada sobre la història de l'escoltisme i l'educació en el lleure.

Després de la xerrada es van instal·lar taules al llarg de la plaça de l'església de Sant Pere, on es va oferir un sopar popular per a més de 200 persones, entre escoltes, monitors, pares i mares dels escoltes. Aquest és el segon any, que l'Agrupament Escolta Gent de Mar organitza aquest sopar popular, i una vegada més, la vetllada va ser tot un èxit.

Un total de 150 persones van participar en el sopar popular a la plaça de l'església

Més activitats

El programa d'actes de la Setmana + Escolta encara no s'atura i el proper cap de setmana seguiran els actes. El dissabte 27 de setembre a les dotze del migdia es farà la inauguració del nou local, que recordem, està ubicat a l'antic bar de la zona esportiva de Cambrils Badia. A la tarda, des les 16.30 a les 18.30 hores tindrà lloc a la plaça de l'església de Sant Pere la Fira de Xauxa, i tot seguit, s'oferirà un espectacle musical infantil.

El diumenge següent, dia 28 de setembre, s'organitzarà una caminada popular. A les 9 del matí tindrà lloc la sortida amb cotxes des de la plaça del Setge, i s'anirà fins a Vilaplana. Des d'allí s'anirà caminant fins a La Mussara i de nou, es tornarà fins a Vilaplana.

128 escoltes i 21 caps

L'Agrupament Escolta Gent de Mar creix any rere any. Enguany, es compta amb un total de 128 nens i 21 caps, una xifra que creix respecte el curs passat, ja que aleshores van ser uns 96 nens i uns 13 caps. Cal destacar, que actualment hi ha llista d'espera per poder ser membre de l'Agrupament.

Comenta aquest article