Informació general

El Club Català de Naturisme organitza una jornada reivindicativa a la platja de la riera d’Alforja

Per Èlia Bellmunt, Anna Fargas

Membres del Club Català de Naturisme es van manifestar a la platja de la desembocadura de la riera d’Alforja
El Club Català de Naturisme (CCN) va organitzar el 18 de setembre una jornada reivindicativa a la platja de la desembocadura de la riera d’Alforja. L’objectiu era recordar i denunciar els fets ocorreguts el 23 de setembre de 2004 en aquesta platja. Alhora, el CCN va aprofitar la jornada per reclamar que el 18 de setembre sigui el Dia del Dret a la Nuesa a Catalunya.

Els fets

El 23 de setembre de 2004 A.E.T., de 33 anys i veí de la Seu d’Urgell, es va banyar nu a la platja de la riera d’Alforja. Un pare de família que era a la platja amb la seva filla menor va denunciar-lo a la Policia Local per exhibicionisme. A.E.T. va ser detingut i va passar la nit al calabós de la Guàrdia Civil. L’endemà va ser posat en llibertat després de declarar davant el jutge. El 8 de novembre de 2004, el jutge va arxivar el cas per no existir cap infracció penal.

Marcel·lí Alsina –president del CCN– va estar present a Cambrils per denunciar aquests fets: “segons la legislació actual el nudisme és legal a qualsevol espai públic, per tant a qualsevol platja. Banyar-se despullat no és un delicte, el delicte d’escàndol públic per criminalitzar els nudistes ja fa molts anys que va desaparèixer del codi penal. Estar avui despullats en aquesta platja de Cambrils és donar a conèixer que això no és un delicte a Catalunya”.

La jornada

El CCN va voler organitzar una jornada alhora festiva i reivindicativa. Es va fer una reunió dels associats al CNN, oberta a tots els naturistes, i es va llegir un manifest elaborat per a l’ocasió. En aquest manifest hi diu textualment: “davant d’aquest fet tan greu com és la privació del dret fonamental a la llibertat ens mostrem dolguts i profundament crítics”. I més endavant: “cada any celebrarem aquesta diada per recordar aquesta lamentable detenció”. Entre els assistents a la convocatòria hi havia A.E.T., el naturista detingut. Marcel·lí Alsina –president del CCN– va mostrar-li el seu suport: “és injustificable que una persona passi la nit al calabós per banyar-se despullat. És un fet molt greu que denota manca d’informació”.

Comenta aquest article